По време на срещата във Вилнюс по-рано тази седмица стана

...
По време на срещата във Вилнюс по-рано тази седмица стана
Коментари Харесай

След срещата на Алианса – Украйна и Швеция получиха отговори на въпросите си

По време на срещата във Вилнюс по-рано тази седмица стана ясно, че приемането на Украйна в НАТО ще бъде улеснено. Страната още ще получи нов пакет от помощи за битката си с Русия.

 
Най-добрата гаранция за Украйна е да бъде в НАТО. Гаранциите за сигурност са доста значими за украинския народ, само че това са гаранции за Украйна по пътя ѝ към присъединението към НАТО. Ще създадем всичко допустимо това да стане факт след войната.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

След тристранна среща сред Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, шведския министър председател Улф Кристершон и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг стана ясно, че Турция се е съгласила да внесе кандидатурата на Швеция за участие в НАТО за ратификация в турския парламент допустимо най-скоро. Най-рано обаче кандидатурата може да бъде импортирана през октомври когато завършва ваканцията на турския парламент. От своя страна обаче Ердоган изиска по-бързо приемане на Турция в Европейския съюз.

 
Швеция ще ни даде пътна карта за битка с всички терористични организации, която е планувана в тристранния меморандум. Освен това Швеция ще поддържа интензивно процеса на участие на страната ни в Евросъюза. Както и за актуализиране на съглашението за митнически съюз, което е от решаващо значение за нашата стопанска система, и за либерализиране на визовия режим.
Реджеп Ердоган, президент на Турция

Часове след анулацията на ветото върху присъединението на Швеция към НАТО, Съединени американски щати взеха решение да продадат изтребители F-16 на Турция.

 

Вижте също и резюме на интернационалния редактор Тодор Драганов за форума във Вилнюс:

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР