По време на специално организирано събитие, автомобилният гигант КАМАЗ демонстрира за първи

...
По време на специално организирано
събитие, автомобилният гигант КАМАЗ
демонстрира за първи
Коментари Харесай

Безпилотно електрическо бусче от КАМАЗ

По време на особено организирано събитие, автомобилният колос КАМАЗ демонстрира за първи път новата си концептуална разработка КАМАЗ-1221 Ш.А.Т.Л., която съставлява изцяло автономно пътническо бусче, оборудвано с изцяло електрическа задвижваща система.

КАМАЗ-1221 Ш.А.Т.Л., който е разработка на КАМАЗ и НАМИ, е основан с концепцията да изпълнява ролята на маршрутно транспортно средство, като бордовата система на електрическия автомобил е в състояние да предложи на пасажерите опция за отваряне/затваряне на вратите, избор на локация за прекъсване и други. С направено изцяло от композитни материали купе, концепцията употребява 5G-интернет свързаност, телеметрична съгласуваност с отделен сървър на КАМАЗ и навигационна свързаност.

От КАМАЗ декларират проектите си за стартиране на серийно произвеждане на безпилотната кола през 2021-2022 година, но за задачата от компанията разясняват, че трябва да бъдат осъществяване две важни условия- законодателно формулиране на транспортното решение, и предпочитание от страна на потребителите.

За момента, от КАМАЗ не коментират подробности за техническите параметри на КАМАЗ-1221 Ш.А.Т.Л., само че съгласно изявление на заместител шефа на компанията- Ирек Гумеров, бусчето е в положение да предложи скорост на придвижване от до 110 км/ч. Отлична маневреност на купето пък е постигната посредством въвеждането на система за ръководство и на задните колела.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР