По време на събитието Supercomputing 2017, посветено на високопроизводителните изчисления,

...
По време на събитието Supercomputing 2017, посветено на високопроизводителните изчисления,
Коментари Харесай

NVIDIA ще модернизира своя суперкомпютър SaturnV AI, който ще има 5280 GPU Volta

По време на събитието Supercomputing 2017, отдадено на високопроизводителните калкулации, NVIDIA разгласи, че стартира огромна рационализация на своя суперкомпютър SaturnV AI. След ъпгрейда суперкомпютърът на NVIDIA ще стане освен един от най-бързите суперкомпютри на Земята, само че и най-енергийно ефикасният.
SaturnV AI ще бъде допълнен с 660 клъстърни единици DGX-1. Всеки DGX-1 блок съдържа осем графични ускорителя GV100. Това значи, че в SaturnV AI ще бъдат добавени 5280 графични процесора. По този метод изчислителната мощност на SaturnV AI ще нарасне до 600 петафлопса при работа с единична акуратност (FP16), а продуктивността при интервенции с двойна акуратност (FP64) ще стане към 40 петафлопса.



Към сегашен ден SaturnV AI в настоящия си тип в на четвърто място в рейтинга на най-ефективните суперкомпютри с индикатор 15 гигафлопса на ват, а след модернизацията ще стане номер едно.

Очаква се SaturnV AI да изпревари Summit – създаденият взаимно от NVIDIA и IBM суперкомпютър, който има за цел да надмине китайския Sunway TaihuLight, който към сегашен ден е най-мощният в света.



В момента SaturnV AI е на 34 място в рейтинга на най-мощните компютърни системи, а след модификацията би трябвало да попадне в топ-5.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР