По време на преминаването си в Средиземно море британският самолетоносач

...
По време на преминаването си в Средиземно море британският самолетоносач
Коментари Харесай

Британски самолетоносач е следен от руска подводница

По време на прекосяването си в Средиземно море английският самолетоносач ``Кралица Елизабет`` пусна във водата хидроакустични принадлежности, с цел да установи дали корабът е наблюдаван от съветска подводница, разкри вестник The Daily Telegraph, предава БГНЕС.

Инцидентът е станал на 27 юни – или четири дни, откакто в териториалните води на Русия край Крим навлезе английският миноносец Defender, който е част от ударната морска група, водена от самолетоносача ``Кралица Елизабет``. 

Изданието не разполага с информация дали холандската фрегата " Евертсен " и американският миноносецът Airlie Burke Sullivans, които са част от същата ударна група, са взели участие в тази интервенция. Британското министерството на защитата отхвърли да отговори на въпроса дали подобен случай в действителност се е случил. Там обявиха, че се подхващат ``сериозни мерки`` за отбрана на ударната група.

Източници на изданието настояват, че съветската дизелово-електрическа подводница от клас " Варшавянка ", за която се твърди, че е следвала маневрите на самолетоносача, евентуално принадлежи на Черноморския флот на Русия.

Ударната група отпред със самолетоносача " Кралица Елизабет " напусна английската военноморска база в Портсмът на 22 май, предприемайки 28-седмичното корабоплаване. Тя ще измине 48 100 км, като ще стопира в Индия, Япония, Южна Корея и Сингапур. Самолетоносачът ще бъде съпроводен от 9 кораба, а общият брой на екипажите възлиза на 3700 души. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР