По време на предизборната кампания е правилно парламентът да не

...
По време на предизборната кампания е правилно парламентът да не
Коментари Харесай

По време на кампанията парламентът не бива да работи, смята Ивайло Вълчев от ИТН

По време на предизборната акция е вярно Народното събрание да не работи. Това разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от „ ИТН “ (ИТН) Ивайло Вълчев.

По думите му се търси дневен ред, който по едно и също време да поддържа концепцията, че Народното събрание сякаш работи, а тематиките, които се разискват, да са такива, че да не наподобява като че ли някой е почнал предизборната си акция от трибуната. 

Според Вълчев това, че Народното събрание продължава да работи, не просто до провеждането на новите избори, а досега, в който ще се закълне идващият, е " някакво безусловно безумство ".

" Със сигурност е вярно по време на акцията Народното събрание да не работи ", съобщи депутатът. Той напомни, че сходно предписание не попада в правилника за активността на Народното събрание, само че постоянно се е давала такава почивка. Вълчев означи, че народните представители не престават да получават заплатите си по тази причина, че официално са на работа, официално са народни представители, само че те ще вървят и ще си водят акцията.

Попитан има ли незабавни точки, които би трябвало да бъдат признати тези две седмици, депутатът отговори, че сигурно има. Според него обаче е явно, че не се бърза с по-важните точки. Търси се някакъв подобаващ миг, в който да бъдат вкарани, тъй че да намерят нужното болшинство, може би вътре, добави Вълчев.

Другото, което би трябвало да се свърши, съгласно депутата от Има Такъв Народ, е обвързвано с " недосъставената комисия " за надзор над службите за сигурност и специфичните разследващи средства.

Продължавайки да работи, това Народно заседание има още какво да свърши, твърди депутатът. Само не мога да си обясня кой в действителност задава дневния ред и за какво се търсят в действителност такива " хлъзгави точици ", които да имитират някаква активност, а пък в действителност да идваме и да си тръгваме без да сме свършили нещо изключително, разяснява Вълчев.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР