По време на предизборна обиколка в Айова тази седмица Джо

...
По време на предизборна обиколка в Айова тази седмица Джо
Коментари Харесай

Барак Обама играе звездна роля в кампанията на Байдън

По време на предизборна обиколка в Айова тази седмица Джо Байдън загатна, че фамилията му неотдавна е вечеряло със фамилията на някогашния президент Барак Обама. На събитие за набиране на средства в Хюстън Байдън се пошегува за прословутата хула, която изтърси, когато поздравяваше Обама за успеха му в опазването на здравето. А неотдавна Байдън пусна в " Туитър " фотография на гривна на другарството сред Джо и Барак. Посланието е ясно: Байдън в действителност желае да се знае, че към момента е другар с Обама.

Той разчита, че като примамва демократите с носталгия по годините на Обама, може да помогне за възобновяване на разнородната национална коалиция, която два пъти го изведе до победа. Досега Обама не е подкрепил никой от двете дузини демократи, присъединили се в кандидатпрезидентската конкуренция, а съветниците на Байдън упорстват, че кандидатурата му за 2020 година си е единствено негова. Но към този момент Обама играе звездна роля в посланието на Байдън.

" Това е тактика за номиниране и тя съдържа много изгоди ", сподели основният политически пълководец на Обама Дейвид Акселрод за честото споменаване на Обама от Байдън. " Фактът, че той има поддръжката на Обама, е от изключително значение за афроамериканските гласоподаватели. А аз мисля, че в случай че той получи номинацията, точно това ще е повода. "

Седем седмици откакто стартира своята акция, 76-годишният Байдън води в многолюдната конкуренция за президентската кандидатура на своята партия безусловно във всяка значима демографска група, в това число афроамериканците, които играят решаваща роля в процеса на номиниране. Някои видни демократи считат, че това може да се дължи на връзката на Байдън с първия негър президент на страната.

 Барак Обама играе звездна роля в акцията на Байдън
© Kamil Krzaczynski, REUTERS

Но някои скептици считат, че първичният триумф на Байдън просто е резултат от неговата популярност и ще се срине, когато той бъде подложен на по-критична инспекция. " Той приема, че свързването му с Барак Обама ще му донесе обединението на Барак Обама - многорасова коалиция ", сподели Ейми Алисън, основателка на националната мрежа " Тя, народът ", съсредоточена върху непринадлежащите към бялата раса дами. " Това просто не работи. "

В Южна Каролина, където афроамериканците преобладават на първите първоначални избори на юг, щатската депутатка Гилда Коб-Хънтър сподели, че свързването на Байдън с Обама може да бъде успешно за продобиване на по-старите афроамерикански гласоподаватели. Но ще е нужно много повече, с цел да изпъкнеш измежду голям брой надарени претенденти на демократите в дълготраен проект, сподели тя. " Ако това е цялата му игра, той ще би трябвало да се постарае повече ", сподели Коб-Хънтър, която е президент на Националното заседание на чернокожите щатски законодатели.

Нина Търнър, съпредседател на кандидатпрезидентската акция на сенатора от Върмонт Бърни Сандърс, сподели, че е обидно да се мисли, че чернокожите гласоподаватели биха подкрепили Байдън единствено поради свързването му с Обама. " Избирателите заслужават повече от това ", сподели Търнър, която е афроамериканка.

" Още не съм чула някой да споделя, че ще гласоподава за някого поради връзки, които е имал с Барак Обама. Тази визия най-малкото е обидна ", сподели тя. " Въпросът е какво ще направиш за чернокожата общественост, когато имаш властта и се изправиш против една своеволна Републиканска партия. "

 Барак Обама играе звездна роля в акцията на Байдън
© Jim Young, REUTERS

Въпреки че към този момент не е подкрепил никой претендент, Обама направи изказване посредством своя говорителка за включването на Байдън в акцията, като означи, че " президентът Обама от дълго време споделя, че избирането на Джо Байдън за негов претендент за вицепрезидент през 2008 година е било едно от най-хубавите решения, които е вземал в миналото ". Това е реклама от известния някогашен президент, с която не може да се похвали никой различен претендент.

По същия метод никой различен претендент не може да претендира, че е изпълнявал деликатни управнически функционалности като администрирането на закона за американското възобновяване и реинвестиране на стойност близо 800 милиарда $, на който се приписваше заслугата за основаването на милиони работни места във време, когато стопанската система на Съединени американски щати беше в рецесия.

" Бях горделив да работя дружно с него по закона за възобновяване, който съгласно мен и съгласно доста икономисти ни защищити от нахлуване в меланхолия ", съобщи Байдън пред публиката в Девънпорт, предизвиквайки бурни овации. Екипът на Байдън загатва, че посланието му напълно не е обвързвано единствено с Обама.

Всъщност Байдън оповести през последните седмици подробни политически наставления за образованието и околната среда. Той също по този начин обрисува своя аргументация за кандидатурата си, която се концентрира върху усилването на възгледите за превъзходството на бялата раса и омразата при ръководството на президента Доналд Тръмп.

 Барак Обама играе звездна роля в акцията на Байдън
© Jordan Gale, REUTERS

Все отново съветниците на Байдън споделят, че той не може да пренебрегне опита си в Белия дом, който му оказва помощ да изпъкне измежду много по-неопитните претенденти, участващи в конкуренцията за президентската номинация на демократите.

Байдън приказва пред всяка аудитория за своята работа като вицепрезидент и за връзките си, тъй като " това е значима част от неговата персона ", сподели съветничката на Байдън Анита Дън, работила също по този начин за Обама по-рано. " Тези връзки бяха в действителност близки и не престават. Те несъмнено към момента поддържат връзка ", добави Дън и означи, че те са споделяли " осем години, изпълнени с достижения, осем години, изпълнени с борби, с цел да създадат това, което е вярно за американския народ, осем години, изпълнени с общи полезности ".

Социологът на Байдън Джон Анзалоун означи, че Байдън и Обама имат някои общи огромни достижения, само че сподели: " Важно е, че от първия ден Джо Байдън показва свое виждане, своя мотивация за включване в конкуренцията, за какво се кандидатира и какво желае да направи. " " Тази кандидатура е напълно на Джо Байдън ", сподели Анзалоун.

В Айова във вторник вечерта Байдън говореше за триумфите, които е споделял с Обама, в това число избавителния пакет, предпазил американската автомобилна индустрия от финансов провал. В този ден той получи най-големи овации, когато съпостави характера на Обама с този на Тръмп.

" Барак Обама беше президент, притежаващ извънреден темперамент и благовъзпитание ", сподели Байдън, а стотици демократи станаха на крайници. " За осем години нямаше нито един намек за скандал. " /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР