По време на посещението си в село Каравелово министър Шишков

...
По време на посещението си в село Каравелово министър Шишков
Коментари Харесай

Николай Нанков: Шишков е некомпетентен министър, изрича лъжи и прехвърля своя проблем на депутатите

По време на визитата си в село Каравелово министър Шишков по много недодялан метод се опита да трансферира отговорноста върху народните представители за това, че не се възвръщат вредите от наводненията в Карловско по задоволително бърз метод.

Това съобщи в коридорите на Народното събрание Младен Шишков от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

По думите му служебният министър в никакъв случай не е внасял в Народното събрание каквито и да са промени за Закона за устройството на територията или Закона за публичните поръчки, които да ускорят тези процедури.

Депутатът изрично опроверга изказванията на министър Шишков, че националните визиите от районната комисия са се " гаврили " с него.

Обяснихме му с естествен звук, че това, което той предложи по една друга тематика, която няма нищо общо с Карловско, няма по какъв начин да бъде признато. Нека господин Шишков да си огледа законодателството, тъй като там има задоволително режими, с които могат да се създадат тези бързи дейности, които изискват хората от него, с цел да се възстановят както пътищата, по този начин и цялата инфраструктура, изясни депутатът.

За следващ път арх. Шишков трансферира на хубавичко глава проблем – в тази ситуация на народните представители, че не са решили проблем, който той в никакъв случай не се е опитал да взема решение. А проблем във връзка с нормативната база няма, акцентира от своя страна Николай Нанков, народен представител от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили и някогашен министър на районното развиване и строителството.

 

И общините, и страната имат опция в случай че желаят да си правят работата и да употребяват реда, които е основан през 2016 година, съобщи Николай Нанков.

 

И размаха Закона за отбрана от бедствия, в който от 2016 година има текст към член 52, който позволява " неотложно осъществяване на градежи и възстановителни действия " от държавни и общински органи при бедствено състояние.

 

Още на първия ден страната е можела и е била длъжна да стартира строителна активност, настоя Нанков. Ексминистрът даде и образци, при които е употребен - при бедственото състояние поради безводието в Перник за 40 дни бе построен 20 км тръбопровод, а през 2020 година при наводненията в Хаджидимово за 3 дни било възобновено мостово оборудване над река места. " Само човек, който не познава законодателството или не желае да си свърши работата може да твърди сходни неща и да подвежда локалното население ", счита той. И упрекна Шишков, че е незапознат, също така подвеждал локалните, че депутатите са отговорни.

Той разясни пред медиите, че Законът за отбрана от бедствията от 2016 година разрешава на министър Шишков и на районното министерство да стартират възстановителни работи в Карловско.

Шишков е незапознат министър – сътвори тежки внушения пред локалната общност, че депутатите били повода за тяхното злополучие. Не може да трансферира на хубавичко глава проблеми. Законодателството разрешава бързо строителство и това е записано в Закона за отбрана от бедствия, посочи някогашният министър на районното развиване и строителството.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР