По време на пленарно заседание днес Европейският парламент одобри включването

...
По време на пленарно заседание днес Европейският парламент одобри включването
Коментари Харесай

Михайлова: Парите за енергийни мерки в Плана за възстановяване водят към укрепване на сектора

По време на пленарно съвещание през днешния ден Европейският парламент утвърди включването на глави за REPowerEU в националните проекти за възобновяване и резистентност.

За да се реализира оптималната поредност и координация на предприеманите ограничения за гарантиране на енергийните доставки, поощряване на енергийната самостоятелност на Европа и справяне със разтърсванията на енергийния пазар, както на равнище Европейски Съюз, по този начин и на национално ниво, по време на пленарно съвещание евродепутатите разискаха и гласоподаваха в поддръжка установяването на специфична глава " REPowerEU " за промени и вложения, свързани с енергетиката в проектите за възобновяване и резистентност. За задачата, финансовият пакет на Механизма ще бъде повишен с 20 милиарда евро, предоставяни на държавите-членки под формата на безплатна финансова помощ под директно ръководство, в поддръжка на вложенията по REPowerEU за диверсифициране на енергийните доставки, увеличение на потенциала за предпазване на сила, стимулиране на вложенията в енергийна успеваемост и сила от възобновими източници, като по този метод се подсигуряват налични цени на силата в Съюза.

„ Планът REPowerEU е още една стъпка в цялостната работа на институциите на Европейски Съюз след пакета „ Подготвени за 55 “ и Механизма за възобновяване и резистентност и законодателните оферти за повишение на енергийната успеваемост, силата от възобновими източници, ускорение на зеления преход и диверсификация на енергийните доставки. Синергията сред всички тези принадлежности е единственият реален път за тяхното дейно използване. Чрез включване на глава REPowerEU в националните проекти за възобновяване и резистентност на страните членки ще се обезпечат спомагателни вложения за усилване на промените в региона на енергетиката, които са нужни за цялостната промяна на европейската енергийна система, като по едно и също време с това тези проекти ще се актуализират в подтекста на обстановката на енергийните пазари и войната в Украйна, постигайки повече успеваемост, диверсификация и самостоятелност. “, уточни по време на дебата в пленарна зала евродепутатът от ДПС/ “Обнови Европа “ Искра Михайлова, като член на Комисията по индустрия, проучвания и енергетика в Екологичен потенциал.

" RePowerEU " е законодателен пакет, който има за цел предприемането на взаимни европейски дейности за по-достъпна, сигурна и устойчива сила, за ускорение на екологичния преход, гарантиране на енергийната самостоятелност на Европейски Съюз и справяне с трусовете на пазара на сила. Предвижданите ограничения за усилване внедряването на зелената сила, за реализиране на налични цени за европейските консуматори и бизнес, за подобряването на европейската енергийна мрежовата инфраструктура и усилване на напъните за реализиране на енергийна успеваемост бяха приветствани като предпочитани от групата „ Обнови Европа “ още при показване на законодателните оферти от Европейската комисия през м. май.

 

Ето за какво центристката група преглежда и предлагането за включване на глави за REPowerEU в националните проекти за възобновяване и резистентност като ефикасна стъпка и инструмент за координирано намаляване на покачването на цените на силата върху европейските семейства и предприятия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР