По време на първия мандат президентът постепенно премина във високо

...
По време на първия мандат президентът постепенно премина във високо
Коментари Харесай

Доц. Иво Инджов: Служебните кабинети - постижението на Радев в първия мандат

" По време на първия мандат президентът последователно мина във високо символно равнище на съперник на ръководството " Борисов " . Във външен проект Румен Радев показва българската позиция за интензивно участие в Европейския съюз. Той е почитан общественик ". 

Така политологът доцент Иво Инджов заключи пред БНР първия мандат на президента Румен Радев. 

" Във вътрешен проект най-голямото му достижение са служебните кабинети . Във властови вакуум той назначи две държавни управления, които незабавно влязоха в ролята си ". 

По думите на доцент Инджов президентът има честен престиж измежду партиите на смяната , които образуваха ръководещото болшинство: 

" Добре е да има разговор на институционално и междуличностно равнище сред президент и министър председател, президент и държавно управление. Но президентът няма по какъв начин да се меси в работата на държавното управление ". 

В предаването " 12+3 " политологът добави: 

" Очаквам скоро президентът да разгласи какъв е неговият пакет за промяна в Конституцията . Да стартира разискването на тези промени паралелно с дебата за промени в Конституцията, който ръководещото болшинство би трябвало да организира в първите шест месеца на мандата ". 

Политологът очерта и някои от провокациите пред Радев във втория му мандат: 

" Как ще успее да изпълни със наличие апелите, които насочва - България да се трансформира в свободна, съвременна и солидарна страна ". 

Интервюто с доцент Иво Инджов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР