По време на операция на пациент с коронавирусна инфекция екип

...
По време на операция на пациент с коронавирусна инфекция екип
Коментари Харесай

Лекари от ВМА оперираха пациент с коронавирус

По време на интервенция на пациент с коронавирусна зараза екип медици от ВМА открива, че болният не се повлиява от общоприетите дози кръворазреждащи лекарства, употребявани при други сходни случаи. Лекарите споделят значимия подробност, в блян да оказват помощ на сътрудниците си, които може да изпаднат в сходна обстановка, оповестиха от лечебното заведение.
Медиците влизат по неотложност в особено обособената операционна зала за работа с такива пациенти поради влошеното положение на 58-годишен пациент с тежко протичане на инфекцията – с изразена дихателна непълнота, сатурация 75 ( равнища на О2 в кръвта), с разгърната клинична картина на солидна двустранна пневмония, и съпътстващи заболявани артериална хипертония и леко изразена сърдечна непълнота.

Диагностициран е със мощни болки и изстиване на десен низък крак и е преценен от експертите за незабавно съдово реконструктивно лекуване, поради риск от утежняване на здравословното положение.

" Проведохме разискване на незабавен колегиум, където бе препоръчан сюжет за интраоперативно лекуване, макар тежкото общо положение на болния. А задачата е ясна – попречване на възможна ампутация ", споделя доктор Светозар Марангозов.

Операцията продължава към 1,5 часа при съблюдаване на всички протоколи за отбрана на болния, личния състав и недопускане на разпространяването на рисковата зараза в лечебното заведение.

Заради оскъдния опит в интервенциите на заболели с потвърден COVID-19 и сложността на обстановката, произлизаща от общото положение на болния, медиците работят по самостоятелен логаритъм за оперативни интервенции в такава обстановка.

Това постанова потреблението на новаторски метод за преодоляване на обстановката и използване на доста по-високи дози кръворазреждащи средства за лекуване и профилактика на съдови затруднения от сходен вид при тези заболели.

И след самата интервенция пациентът приема доста високи дози антикоагуланти и съдоразширяващи средства, като положението му е устойчиво с помощта на интердисциплинарната екипна работа във ВМА.

Екипът на Клиниката по съдова хирургия, ръководена от проф. Кузман Гиров, е в развой на създаване на логаритъм за работа при такива заболели за профилактика и лекуване в хирургичните клиники, както и възстановяване на качеството на предоставяната здравна грижа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР