По време на национален конкурс за полицай на годината в

...
По време на национален конкурс за полицай на годината в
Коментари Харесай

Гоним от страната Джок Полфрийман, ама не съвсем!

 По време на народен конкурс за служител на реда на годината в Плевен, вътрешният министър разяснява обстановката към Джок Полфрийман. По думите му е задействана процедура за  експулсиране (т.е. изпъждане от страната), само че в същото време австралийският жител има и две забрани да напуща страната.

" Полфрийман е в дома на Дирекция " Миграция " в Бусманци. Директорът там е издал заповед за насилствена административна мярка - експулсиране от страната, която е в развой. Той има и две забрани от прокуратурата за овакантяване от Република България - по отношение на досъдебното произвеждане и по отношение на лишаването от независимост ", съобщи Младен Маринов.

В събота Джок Полфрйман ще получи призовката за делото на 23 октомври. Тогава Върховният касационен съд ще реши дали да се преразгледа делото за предварителното му освобождение. Дотогава най-вероятно той ще остане в центъра в Бусманци.

В едно от първите си телевизионни изявленията след предварителното освобождение, Полфрийман съобщи, че има билет за Австралия и всички нужни документи, с цел да напусне страната ни. 

Общественото напрежение и митингите след освобождението на Полфрийман разяснява и правосъдният министър в известна обществена мрежа. Данаил Кирилов попита дали един публичен спор може да засегне независимостта на магистрата, откакто той към този момент е отсъдил и е оповестил претекстовете си. Министърът пита още има ли право обществото да реши дали е спазен закона и е реализирана справедливостта. В умозаключение Данаил Кирилов приканва да не се не помни, че магистратите постоянно са прави, и че обществото им дължи поддръжка, както и отбрана на независимостта им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР