По време на нарастване на Луната тялото трупа енергия и

...
По време на нарастване на Луната тялото трупа енергия и
Коментари Харесай

Хранене по лунен календар – петък – 10.12.2021

По време на повишаване на Луната тялото натрупа сила и мазнини, което води до внезапен скок в тежестта. Ще бъде доста мъчно да се отървете от него. За да предотвратите това, ще би трябвало да премахнете висококалоричните ястия, самун, сладкиши, печени артикули от диетата. На фона на ускореното асимилиране на питателните субстанции се предизвиква плодово-зеленчуковият състав на менюто.

До обяд избягвайте мляко и млечни артикули.

В храненето на 7-ми лунен ден (след 12:54ч) наблегнете на плодове (ябълки, круши, ягоди, кайсии и др.) и зеленчуци. Добре е да се ядат слънчогледови семки (живата храна на деня).

Полезни са сгряващите питиета като топли билкови отвари, зелен чай, топло мляко. От черният чай по-добре се откажете.

Добре е да се изключи от диетата пилешко месо и яйца, както и артикули с тяхното потребление (спагети, макарони и др.). Изобщо използването на месо в този ден „ натоварва” организма, защото през него минава мощен поток от лунна сила.

Може да се ядат морски артикули – миди, калмари, скариди, раци.

Допуска се и вино, само че малко! Иначе алкохола още би трябвало да се заобикаля както и предния ден.

Днешното предложение:

ЗАДУШЕНА ТИКВА

Продукти: 1 кг тиква, пудра захар, орехови ядки

Приготвяне: Тиквата се обелва, нарязва се на верни части, които се подреждат компактно едно до друго в плитка, необятна тенджера. Помежду им се поръсват счукани орехи. Налива се малко ода, тиквата се притиска с чинийка и се вари на спокоен огън, до момента в който омекне и водата се изпари.

След като поизстине, тиквата се обръща в огромна паница, тъй че да резервира формата на торта. Поръсва се щедро с пудра захар и смлени орехи и се сервира студена.

„ Хлябът съдържа в себе си всички хранителни материали. Човек може прелестно да живее единствено с самун, плодове и вода. Важното е да се дъвче доста добре и да се яде с обич, признателност и разположение. Хората напряко се осакатяват, като си угаждат в яденето и като небрежно се нагълтат без да дъвчат. Да ядат не знаят, да спят не знаят, да дишат не знаят, а желаят да са здрави. “

Учителят Петър Дънов
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР