По време на налаганите локдауни заради пандемията от Covid-19 в

...
По време на налаганите локдауни заради пандемията от Covid-19 в
Коментари Харесай

Над една трета от европейците са работили дистанционно през последните 2 години

По време на налаганите локдауни поради пандемията от Covid-19 в страните от Европейския съюз 37 на 100 от хората са работили отдалечено през последните 2 години. У нас от разстояние са работили една четвърт от заетите. Преди пандемията единствено 5 на 100 от работещите в Евросъюза са полагали отдалечен труд.

Данните са от проучване на Европейската фондация за възстановяване изискванията на живот и труд основана в Дъблин. 

Изпълнителният шеф на фондацията Ивайло Калфин разяснява пред Икономическия и обществен съвет в България, че 80% от работилите отдалечено желаят да се трудят в хибридна форма след пандемията.

Изследване обаче демонстрира, че отдалеченият труд към момента не е задоволително организиран във връзка с здравословните условия на труд, правото на отделяне от цифровата среда, удълженото работно време и напрежението. Данни сочат, че младите служащи се усещат най-несигурни поради неналичието на обществен контакт с колектива.

Другата огромна група уплашени са младите дами, които се грижат за деца, уточни Калфин:

„ Грижа за фамилията, дома, готвене и така нататък Жените мислят тактики по какъв начин да ги съчетаят, избират да работят от у дома, само че в това време това им основава спомагателни задължения, неустановеност и стрес “.

Той даде образец по какъв начин Европейската комисия постанова хибридния модел на работа: „ Два дни в седмицата всеки би трябвало най-малко да е в офиса, един ден най-малко да работи от разстояние и другите два дни са по преценка на всеки – където се усеща добре “. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР