По време на гласуването на Законопроекта за изменение и допълнение

...
По време на гласуването на Законопроекта за изменение и допълнение
Коментари Харесай

Защо Киро, Асен и Христо Иванов провалиха пленарното заседание за съдебната реформа?

По време на гласуването на Законопроекта за изменение и допълнение Закона за правосъдната власт, ясно се вижда, че не всички от Политическа партия го поддържат. От Парламентарната група водена от Кирил Петков и Асен Василев за измененията в Закон за съдебната власт гласоподават надлежно 46 и 49 индивида от общо 53.

От видеото ясно се вижда, че Кирил Петков и Асен Василев, които бяха най-ревностните бранители за одобряваните на тези Законопроекти отсъстват от пленарна зала. Двамата съпредседатели на Политическа партия седят на първия ред, в съответния случай на техните места бяха Настимир Ананиев и Венеция Ангова. Кирил Петков и Асен Василев даже не бяха седнали и на задните редове, което е видно и от камерите, написа Трибюн.

Припомняме, че посредством импортирания плана на Закон за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт се цели подсилване на ролята на Инспектората към Висшия правосъден съвет (ВСС) за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в правосъдната власт, което е в осъществяване и на заложената мярка „ Укрепване ролята на Инспектората към Висшия правосъден съвет за предварителна защита и противопоставяне на корупцията в правосъдната власт (Q4/2022) “, Реформа 2: „ Противодействие на корупцията “ в Националния проект за възобновяване и резистентност на България.

От „ Продължаваме промяната ” сякаш доста упорстваха за измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и в Закона за правосъдната власт, свързани с механизма за следствие на основния прокурор, само че, когато трябваше парламентарната им група да поддържа Законопроекта, те ясно дават заден. На какво се дължи смяната отстрана на Политическа партия надали ще стане ясно. Единственото, което се затвърждава обаче, е че постоянно народните представители от смяната сменят мнението си.

Ситуацията разяснява и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Ето какво написа тя във фейсбук:

Калина Константинова от Политическа партия на изключителна комисия изслушва Telus и задачите групи на Политическа партия и Демократична България я поддържат морално с наличие в зала „ Изток “.

Антон Тонев от Политическа партия на изключителна комисия в зала

„ Огледална “, разисква промени в Закона за здравното обезпечаване.

Кирил и Асен през целия ден не са в пленарна зала.

Христо Иванов е отвън Народно събрание.

Колко им е значима правосъдна промяна, че провалиха пленарното съвещание?
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР