По вечните блата“ във Флорида се проведоха необичайни демонстрационни състезания

...
По вечните блата“ във Флорида се проведоха необичайни демонстрационни състезания
Коментари Харесай

Пилоти от Формула 1 зад волана на блатни бъгита - видео

По „ безконечните блата “ във Флорида се организираха необикновени демонстрационни надпревари - компанията Red Bull провежда типично за нея извънредно рекламно развлечение за участници в Гран при Формула 1 на Маями. Пилотите седнаха зад кормилата на тъй наречените „ блатни бъгита “ и отидоха да покоряват застоялите води на фамозните „ безконечни блата “ на естествения териториален комплекс Евърглейдс във Флорида. От 1949 година там се организират надпревари със специфични бъгита готови за каране в тресавище.

Преди това никой от участниците не е имал късмет да взе участие в сходно съревнование. Защитата на достойнството на Формула 1 беше поверена на настоящия международен първенец холандеца Макс Верстапен от Oracle Red Bull Racing и японеца Юки Цунода от Scuderia AlphaTauri. Спортистите подкараха специфични коли с каросерия във формата на пура, тънки 68-инчови колела и V8 мотор с мощ 900 конски сили.



В ръководството на такива огнени блатни „ бълхи " са останали единствено кормилото, педалите за газта и съединителя. Има единствено две предавки и въобще няма спирачки. Такава кола изисква специфична техника на пилотиране, защото се движи единствено напред и мигновено стартира да затъва незабавно щом моторът спре. В купона участваха също мотоциклетният играч и първенец на Supercross 250 East Джет Лорънс и Зион Райт, първият в историята скейтбордист на Летните олимпийски игри в Токио 2020.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР