По-важно е да дадем отговори на въпросите, на които нямаме

...
По-важно е да дадем отговори на въпросите, на които нямаме
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Колегите и обществото вече са уморени

" По-важно е да дадем отговори на въпросите, на които нямаме такива. Като да вземем за пример, кой да назначава проучвания, касаещи Ковид-19 ".

Това сподели за предаването " Денят ON AIR " на телевизия Bulgaria ON AIR ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

По думите му БЛС осъзнава своята отговорност като организация.

" Здравната система към момента не е под риск. Имаме задоволително знания и подготовка. Проблемът е, че огромна част от сътрудниците са изморени на практика, както и обществото. Знаете, че огромна част от лечебните заведения имат обособени отделения за Ковид-19. Има и психическо, и физическо натоварване. По-важното е да създадем по този начин, че да се преборим ", добави той.

Според доктор Маджаров трябвало да се вземат нетрадиционни ограничения от страна на страната и опазването на здравето е приоритет.

" Крайно време е да спрем с разказите " допускам, че това ще помогне ", посочи той.

" Когато си мием ръцете и съблюдаваме отдалеченост, предпазваме най-вече себе си, а когато носим маска на закрито, даваме своя дан за всички останали. Това е разликата. Целта при използването ѝ в закрити пространства е да пази останалите, изясни шефът на БЛС.

Д-р Маджаров акцентира, че освен учебните заведения, а всяко място може да се трансформира в огнище. Стремежът е през децата да се понижи разпространяването на болестта към по-възрастните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР