По този начин ще се облекчи и организацията в редица

...
По този начин ще се облекчи и организацията в редица
Коментари Харесай

МОН променя датите за външното оценяване след VII и X клас

По този метод ще се облекчи и организацията в редица учебни заведения в дните на изпитите, сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков на брифинг за първите оферти за промени в организацията на образователния развой, които ще влязат в действие от идващата образователна година.

Министърът разгласи и графикът за изпитите и ваканциите за новата образователна година, предава Българска телеграфна агенция.

По български език и литература за седми клас е препоръчана датата 17 юни 2024 година, а по математика - 19 юни 2024 година Резултатите би трябвало да бъдат оповестени до 1 юли.

Планира се националното външно оценяване по български език и литература за десети клас да е на 10 юни 2024 година, а по математика - на 12 юни. За четвъртокласниците оценяванията ще са на 27 и на 28 май. На 17 и на 20 май 2024 година е планувана наложителната матура по български език и литература, и вторият наложителен изпит за учениците, които са се обучавали по профилиращ предмет или за специалност.

Допълнителните изпити по предмет по избор на учениците ще са в интервала 22-31 май 2024 година Втората изпитна сесия през август планува изпитът по български език и литература да е на 22 август, а втората наложителна матура - на 23 август. Дните, в които ще има държавни зрелостни изпити и национално външно оценяване за седми клас, още веднъж ще са неучебни - това са 17 и 20 май, 17 и 19 юни.

И през идната образователна година учениците ще имат пет по-продължителни почивки, с изключение на лятната почивка. От 1 до 5 ноември 2023 година през есента, от 23 декември 2023 година и до 2 януари около Коледа и Нова година. Между двата периода няма да се учи три дни - от 3 до 5 февруари.

Планира се пролетната почивка от първи до 11-и клас да е девет дни - от 30 март до 7 април, в това число, като учениците в 12-и клас ще почиват от 5 до 7 април.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР