По този начин шампионите в Първа дивизия продължават да мечтаят

...
По този начин шампионите в Първа дивизия продължават да мечтаят
Коментари Харесай

ФитСпо Баскет ще се бори за требъл в НАЛБ

По този метод първенците в Първа дивизия не престават да мечтаят за требъл през сегашния сезон, откакто към този момент завоюваха шампионската купа и Суперкупата. На финала ФитСпо чака спечелилия от другия полуфинал, който опълчва отборите на Роботите и Скай Уокърс.

ФитСпо и Дюдс сътвориха равностойно първо полувреме, в което акцент бяха честите смени на водачеството. Редки бяха случаите, в които някой от двата тима вдигаше задатъка си на повече от едно владеене разлика. Единствено в последните минути от втората четвърт ФитСпо доближи до задатък от осем точки при 42:34, преди Даниел Тодоров да оформи крайното за първите 20 минути 42:37 с отлична пукотевица от тройката. Тимът на Дюдс излезе пределно стимулиран да сервира изненада на старта на третата част, когато посредством мощна серия втородивизионният тим се озова напред в резултата при 46:49.

ФитСпо обаче даде единствено още три точки на своя противник до края на четвъртината, като на собствен ред записва серия от 15:3, с цел да се изстреля напред при 61:52 преди старта на решителната част. Натрупалият се огромен брой неточности в нахлуване за негативно време не даде късмет на Дюдс да продължат опълчението си, като в последна сметка ФитСпо усили задатъка си до двуцифрените размери и победи след 82:68.

Георги Бързаков приключи с 21 точки и 6 битки за успеха на ФитСпо. Иван Паничерски се регистрира с 14 точки и 9 битки от пейката, Иван Илчев и Джордж Харт-младши (16 борби) осъществиха по 11 точки всеки, а Борил Кънчев способства с 10 точки.

Даниел Тодоров записа 19 точки и 9 битки за Джобтайгър Дюдс. Денислав Иванов се регистрира с 14 точки, 5 асистенции и 5 откраднати топки, Александър Лилов наниза 11 точки, а Петър Загоров завърши с дабъл-дабъл от 10 точки и 15 битки.

Снимки: НАЛБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР