По света има наистина невероятни места, които впечатляват с уникалните

...
По света има наистина невероятни места, които впечатляват с уникалните
Коментари Харесай

Бепу - японският град, построен над самия Ад

По света има в действителност невероятни места, които впечатляват с неповторимите си забележителности - както естествени, по този начин и основани от индивида.

И даже да си мислим, че сме осведомени с тях, става известно, че постоянно има нещо, което същински да ни изуми. Като японския град Бепу, който наподобява по този начин, като че ли е издигнат тъкмо над самия пламнал Ад. Защото от почвата и водните басейни, ситуирани из цялата му територия, се издигат непрекъснати облаци гореща пара.

Всъщност Бепу е курортен град, който притегля хора от целия свят, търсещи освен неповторимо преживяване, само че и пълноценна отмора измежду горещите извори, прецизират от Stars Insider.

И въпреки на пръв взор да наподобява страховито и като част от Ада, в действителност Бепу няма никаква връзка с каквито и да е демонични създания. Градът просто е мястото с максимален брой извори в Япония. Той се подрежда и на второ място в света, отстъпвайки единствено на националния парк Йелоустоун в Съединени американски щати.
 Снимка 645086
Източник: iStock

Осем са главните " пъклен "  извора в града, които са известни с общото наименование Джигоку. Всеки от тях предлага друго преживяване на посетителите.

Водата в Уми Джигоку е с цвят, сходен на на морската вода и е с дълбочина към 200 метра. В градините към извора може да се открие цветето лотос, което в източните култури въплъщава духовната непорочност.

Следва Онишибозу Джигоку, което в превод безусловно значи " пъкълът на бръснатите глави ". Името идва от мехурчетата, формирани от сивата тиня, които припомнят на голите глави на будистки монаси.
 Снимка 645089
Източник: iStock

Яма Джигоку пък е планинско образувание, основана от вулканични изригвания. Водите в извора могат да доближат температура от 90 градуса.

Татсумаку Джигоку се приема за най-красивия извор в Бепу. Въпреки, че се превежда като " пъкълът на торнадото ", той е един от дребното гейзери.
 Снимка 645090
Източник: iStock

Камадо Джигоку е като " готварският пъкъл ", което е обвързвано с безусловно врящата му гореща вода. Тук посетителите могат да опитат яйца и зеленчуци, приготвени с парата от изворите.

Особено деликатни би трябвало да бъдем в Онияма Джигоку - " крокодилския пъкъл ". Както подсказва името му, този извор е дом на доста рискови влечуги като крокодили и водни змии.

" Адът на бялото езеро " - или Ширайке Джигоку, е заобиколен от типична японска градина. Температурата на водата му може да доближи 95 градуса.
 Снимка 645088
Източник: iStock

Последният от горещите извори е Чинойке Джигоку. Смята се, че той е един от най-старите в града и е прочут като " кървавото езеро " поради цвета на водите си.

Освен забележителните извори, в Бепу може да се прегледа и Паркът за маймуни Такасакияма - известен с това, че е дом на доста японски макаци. Градът притегля и младежи от целия свят, защото на територията му е разположен Азиатско-тихоокеанския университет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР