По света има милиони градинари. Някои от тях са любители,

...
По света има милиони градинари. Някои от тях са любители,
Коментари Харесай

1 лъжица бакпулвер и цветята във вазата ще са свежи седмици наред

По света има милиони градинари. Някои от тях са фенове, до момента в който други се занимават професионално с развъждането на растения. Едно обаче ги сплотява и това е любовта им към цветята.
Истината е, че съвсем не съществува човек, който не обича багрите и уханието на растенията. Те ни успокояват, придвижват ни в други светове и ни карат да се усмихваме.
Ако въпреки всичко обаче не намирате време, в което да се грижите за цветята в дома си, само че пък не желаете да се лишавате от наличието им, то разчитайте на най-малко няколко вази, красящи пространствата.
Вероятно в този миг се замисляте, че откъснатите към този момент цветя са свежи едвам за няколко дни. Да, само че не напълно. Знаете ли, че има една съставна част, която е способна да удължи живота на всяко откъснато цвете и да разреши декорацията във вазата да бъде свежа седмици наред.
 Ако поливате цветята с този магически балсам, те ще цъфтят през цялата година Ако поливате цветята с този магически балсам, те ще цъфтят през цялата година
Сигурни сме, че и вие като всички останали, доста бихте се радвали, в случай че растенията ви цъфтяха през цялата година. Не споделяме, че зелени...
Бакпулвер – балсам за цветята
Да, всички са чували за бакпулвера. Това са тези дребни пакетчета, които нормално сме привикнали да държим в кутията с подправки. Обикновено опираме до тях само в моментите, в които имаме намерение да приготвим някой и различен апетитен сладкиш, с който да почерпим цялото семейство.

Знаете ли обаче, че бакпулверът има и друго предопределение и то е директно обвързано с растенията? Благодарение на тази съставна част всяко едно цвете ще наподобява като преродено. Ще се излекува от паразити и гъбички и ще се върне към живота.
Да, това е самата истина. Знаем, че звучи удивително, само че е реалност. Бакпулверът, с изключение на за живи цветя, се употребява и като средство за удължение живота на към този момент откъснатите растения, които сме привикнали да натопяваме във ваза с вода.
 Капнете това върху цветята и те ще цъфтят месеци наред Капнете това върху цветята и те ще цъфтят месеци наред
Едва ли съществува човек, който да не обича цветята. Тези растения ни карат да се усещаме доста по-щастливи. Цветовете им лекуват мра...
Как да го използваме?
Ако задачите да запазите свежестта на цветята, предлагаме ви да поръсите водата, в която са потопени, с щипка от подправката.

Помнете, че хризантемата и бегонията са върли последователи на примес от вода с бакпулвер. Моментално ще възвърнат свежестта си от еликсира и седмици наред ще красят помещението.
Бихте могли към водата с бакпулвер да добавите и няколко дафинови листа. Ще се получи разтвор, за който цветята жадуват. Сигурни сме, че в случай че растенията можеха да приказват, щяха неведнъж да ви благодарят!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР