По света – както срещу правителства, така и срещу компании

...
По света – както срещу правителства, така и срещу компании
Коментари Харесай

Ловци на бъгове – как хакерството се превръща в сигурна професия

По света – както против държавни управления, по този начин и против компании – има от ден на ден хакерски атаки, само че с изключение на до загуби на данни и вреди за милиони долари, те водят и до основаването на нови работни места. Високите технологии към този момент са неизменима част от доста промишлености – от автомобилната до лекарствената, споделя " Ройтерс ". С тяхното разпространяване се основава опцията за пробиви в сигурността, и надлежно – потребността от отбрана.

Докато допреди десетина години специалисти по киберсигурност можеха да си намерят работа единствено в профилирани компании, софтуерни колоси и държавни организации, в този момент работни места за тях се появяват на всички места.

Това най-ясно се вижда на конгреси като годишните хакерски конференции Black Hat и Defcon. Тази година те се организираха в края на юли в Лас Вегас и на тях паралелно с дългогодишните хакери-любители се виждаха и работодатели от най-различни сфери, търсещи специалисти по сигурността.

За хакерите, които не желаят да се прекфалифицират, също има работа. Много компании към този момент оферират надници за " лов на бъгове ", при който хакери откриват недостатъци и пробиви в сигурността и предизвестяват притежателите.

Една компания, която провежда такива стратегии, от 2014 до момента е заплатила 18.8 милиона $ за оправянето на 50 хиляди бъга. Миналата година един от хакерите, работещи там, станал първият, получил повече от 500 хиляди $ през платформата – в пъти повече от възнаграждението му от предходната му работа като специалист по сигурността.

" Ние, фанатиците на тематика киберсигурност, прекарахме по-голямата част от кариерите си в опити да създадем света едно по-добро място, като намирахме бъгове, които фирмите понякоха поправяха, от време на време – не ", споделя изпълнителният шеф на компания за киберсигурност в медицината.

" Ако можем да предоставим нашия опит на клиенти, медии, регулатори, НПО–та и на финансовия бранш – вложителите и анализаторите, ще стартираме да оказваме помощ на фирмите да схванат средата, в която работят ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР