По-строгите противоепидемични мерки в Габровска област ще са в сила

...
По-строгите противоепидемични мерки в Габровска област ще са в сила
Коментари Харесай

Covid мерките в Габровска област остават до края на октомври

По-строгите противоепидемични ограничения в Габровска област ще са в действие и идващите две седмици, като се плануват облекчения за спортните зали и фитнесите. Учениците ще продължат да учат присъствено и отдалечено, на ротационен принцип.

За Габровска област равнищата на заболеваемост от Covid -19 са сред 690 - 700 души на 100 000 население. Затова Областният щаб реши в този момент настоящите ограничения да останат в действие до края на месеца, с известни промени, които засягат спортните зали и фитнесите. Те ще могат да отворят за самостоятелни занимания и при претовареност от 30%. Ще се позволява и провеждането на спортни мероприятия, само че без аудитория.

Запазва се ротационният принцип на присъствено и отдалечено образование. От идния понеделник визитите на малолетни и малолетни в моловете ще се позволява единствено, в случай че те са съпроводени от родител или аставник. Заведенията остават да работят при стеснен потенциал, като това може да се избегне, в случай че личният състав е имунизиран или преболедувал ковид, и позволява клиенти със същия статус или с негативен резултат от тест.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР