По-сочно, по-вкусно и много по-цветно реване, което ще ви очароваНеобходими

...
По-сочно, по-вкусно и много по-цветно реване, което ще ви очароваНеобходими
Коментари Харесай

Реване с балансиращ млечен крем

По-сочно, по-вкусно и доста по-цветно реване, което ще ви очарова

Необходими Продукти

● яйца - 4 бр.
● брашно - 1 1/2 ч.ч.
● захар - 1 1/2 ч.ч.
● олио - 2/3 ч.ч.
● бакпулвер - 1 бр.
● ванилия - 1 бр.
● масло - за намазване
● оцветител - на върха на ножа (син)

За сиропа


● захар - 2 ч.ч
● вода - 2 ч.ч.

За намазване


● сирене дунавия - 200 г
● пудра захар - 4 с.л.
● кисело мляко - 2 с.л.

Начин на подготвяне

Продуктите, в частност яйцата, би трябвало да са със стайна температура.

Предварително се пуска фурната да загрее на 160-190 градуса. Температурата за печене зависи от самата фурна, има по-силни фурни, на които не разрешава да е на 190.

Яйцата и захарта се разрушават с миксер до пухкава примес, като захарта би трябвало да е добре разрушена, прибавя се олиото, ванилията и оцветителя, разрушава се добре сместа.

След това брашното се пресява дружно с бакпулвера и се прибавя към сместа, бърка се с миксера до хомогенна примес. В тавичката с диаметър 26-28 см), в която ще печете, се поставя хартия за печене, която се намазва щедро с масло.

Сместа се изсипва в тавичката и се поставя във фурната, с цел да печем. Добре е да не се отваря вратата на фурната до 30-тата минута, с цел да не спадне.

Пече се към 40-50 минути според от фурната, както загатнах нагоре. Всеки си знае фурната.

Проверява се с съчка за зъби, откакто се боцне и има по нея от тестото, значи би трябвало да се пече още. След като се изпече, се оставя да изстине. През това време си вършим заливката от захарта и водата.

Слагаме на котлона да заври водата, прибавяме захарта и бъркаме до момента в който стане гъст сироп. Изсипваме топлия сироп върху студеното реване, по този начин по- бързо дръпва. През това време си вършим сместа за намазване..

Разбиваме дунавията с киселото мляко, прибавяме и пудрата захар. Много добре би трябвало да се разбие с миксер, с цел да не стане на бучки. След като към този момент реването е поело сиропа, намазваме с млечната примес от горната страна и оставяме за няколко часа.

Млечна примес придава баланс на прекомерно сладкото реване. На някои може доста да им хареса на други не. Преди да го намажете на цялото реване, пробвайте авансово на по малко късче.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР