По случая с автомобила, управляван от затворник и колоездач в

...
По случая с автомобила, управляван от затворник и колоездач в
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Липсват доказателства за ПТП по случая в Белене

По случая с автомобила, ръководен от пандизчия и колоездач в Белене, липсват доказателства за пътнотранспортно произшествие. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева по време на парламентарния надзор.

„ Искам да изрично да заявя, че обрисуваната фактическа конюнктура от казусът от 10 юли със пандизчия, който е управлявал длъжностен автомобил, не подхожда на обстоятелствата и данните, които са открити по безапелационен метод от предоставената от мен своевременна инспекция на инспектората към Министерство на правораздаването. Действително лице, което изтърпява наказване „ отнемане от независимост “ е управлявало длъжностен автомобил на Затвора в Белене, само че липсват каквито и да е доказателства за това да има ПТП, т.е. няма някакъв контакт сред автомобила, ръководен от лицето, лишено от независимост и съответния жител “, съобщи Цачева.

Тя уточни, че разполага с документи от Спешна помощ в Белене, където категорично е записано, че колоездачът е паднал самичък и е отказал здравна помощ заради липса на потребност от такава.

По думите й значим е въпросът за законовата опция на лица, лишени от независимост, да работят на щат към пандизите. По думите ѝ това е визирано в Закона за изтърпяване на наказванията. Според нея при тези длъжности би трябвало да бъде повишен критерият и контролът.

Тя разясни, че има издадено предписание от шефа на Главна дирекция „ Изтърпяване на наказванията “, който е изискал по-стриктна отчетност по отношение на следенето на тези коли. Цачева разяснява, че във всички тях ще има GPS устройство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР