По случай националния празник на България - 3 март, една

...
По случай националния празник на България - 3 март, една
Коментари Харесай

Чикаго и Рио де Жанейро грейват в цветовете на трибагреника ни

По случай националния празник на България - 3 март, една от най-знаковите здания в Чикаго, Съединени американски щати, ще бъде осветена в цветовете на трибагреника ни. Това заяви генералният консул на България в Чикаго Светослав Станков, представен от Българска телеграфна агенция.

Това е първото по рода си самопризнание към българската общественост, който доста сполучливо се интегрира в американското общество и е една от най-хомогенните български диаспори в чужбина.  
    View this post on Instagram           
A post shared by TravelNews (@travelnews.bg)

Цветовете на българското знаме ще осветят антените на най-високата постройка в Чикаго - Уилис Тауър), която е третата най-висока постройка в Западното полукълбо. Уилис Тауър е издигната през 1973г. и е висока 442.3 м. Сградата като държа върха за най-висока постройка в света 25 години.

Рио де Жанейро също осветлен в бяло, зелено, алено

Статуята на Христос Спасител на хълма Корковадо в Рио де Жанейро също ще бъде осветена в цветовете на националния ни байрак точно на 3 март. Мероприятието се провежда от Външното ни министерство и Български футболен съюз по случай 100- годишния му юбилей. 

Един от знаците на бразилския град ще грейне в цветовете на трибагреника ни в 19:30 ч. местно време или 30 минути след среднощ на 4 март българско време. Церемонията ще бъде предавана онлайн в канала на посолството на България в Бразилия в YouTube.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Ministério do Turismo (@mturismo)

Инициативата е и самобитен жест на почитание и респект от страна на Българския футболен съюз към краля на футбола Пеле, който умря в края на 2022 г. 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР