По случай Международния месец за превенция на рака на дебелото

...
По случай Международния месец за превенция на рака на дебелото
Коментари Харесай

Седмица за безплатна профилактика на колоректалния карцином организира УБ „Лозенец“

По случай Международния месец за предварителна защита на рака на дебелото черво  Университетска болница „ Лозенец “ провежда седмица за безвъзмездна профилактика на колоректалния карцином, оповестиха от лечебното заведение.

Висококвалифицирани гастроентеролози от Центъра за предварителна защита и лекуване на рака на дебелото черво и Клиниката по хирургия  ще съветват пациенти с диагностициран колоректален карцином, с фамилна обремененост, както и всички искащи да проведат скрининг за ранно определяне на болести на дебелото черво.

Прегледите ще се организират от 25 до 28 март от 09.00 ч. до 16.00 ч. в постройката на болница „ Лозенец, вход от ул. “Елиезер Папо ”. Заявките за медицинските прегледи ще се реализират посредством контактната форма на интернет страницата на лечебното заведение, както и на тел. 02 96 07 682.

По време на консултацията е желателно пациентите да показват здравна документи.

Кампанията ще приключи на 29 март (петък) с Клинични дни на тематика „ Новости в диагностиката и лекуването на колоректалния карцином “,  взаимна самодейност с Българското сдружение по колопроктология. Симпозиумът се провежда за повишение на квалификацията на практикуващите лекари от всички специалности, имащи допир с колоректалния карцином. Форумът ще бъде извънредно полезен  за специализантите и студентите.

В научното събитие ще вземат присъединяване потвърдени експерти Центъра за предварителна защита и лекуване на рака на дебелото черво, от Клиниката по хирургия,  Отделението по образна диагностика и  психолози от Центъра за психична помощ, които ще изнесат презентации, отдадени на разнообразни тематики. Поканени са и гост-лектори от Клиниката по здравна онкология на УМБАЛ „ Св. Иван Рилски “.

Специален посетител на събитието ще бъде известният хирург доктор Ставрос Антониу (Stavros A. Antoniou, Papageorgion General Hospital, Aristotle University of Thesaloniki), член на Научния комитет на Европейското сдружение по ендоскопска хирургия.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР