По случай 2 април - Световен ден за информираност за

...
По случай 2 април - Световен ден за информираност за
Коментари Харесай

Спортен празник за деца с аутизъм в София

По случай 2 април - Световен ден за осведоменост за аутизма, съдружие " Аутизъм - обучение, бъдеще и благоприятни условия " взаимно със Спортен клуб " СОП, спорт и самбо за развиване " проведоха събитие под наслов " РИСУВАЙ, ПЕЙ, ТАНЦУВАЙ И СПОРТУВАЙ В СИНЬО ".

Световният ден за осведоменост за аутизма се организира за 16-а година, като има за цел да запознае обществеността с проблемите и потребностите на децата с аутизъм, тъй че да получат поддръжка за един по-пълноценен и първокласен живот. 

" Днес организираме състезателен празник за нашите деца на територията на " Декатлон Подуяне ", сподели Христина Бабалова - ръководител на състезателен клуб " СОП, Спорт, САМБО за развиване ".

" Много сме им признателни, те за повторно ни дават базата си, защото тук е предпазено пространството и можем да си позволим да пуснем децата и да разчитаме, че няма къде да избягат и могат да спортуват, да се веселят. "

Специални посетители на деня за осведоменост за аутизма бяха детската вокална група " Бон-Бон ", група " Латида " и обществен цирк " Мини арт фест ".

" Ние всяка година сме част от най-различни интензивности, начинания, свързани със Световния ден за осведоменост за аутизма ", сподели Елизабет Нешева, началник на децата от " Бон-Бон " и част от музикалното трио " Латида ".

" Децата от " Бон-Бон " играят с тях сега. Приобщаваме ги към техните игри и към техните занимания. Радваме се, че и много хора са пристигнали, с цел да отбележим 2 април. "

" За страдание всичките лечения, които се постановат да вършим, които са всеки ден с по един или двама експерти, трябваше да си ги осигурим сами. И като организация, и като финансиране няма такова подкрепяне от страна на страната ", показа бащата на едно от децата участници в събитието.
По обявата работи: Николай Петров БНР подкасти: Поколението Z BNR 2023 Podcast В центъра на системата В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР