По случай 160 години от рождението на Алеко Константинов, които

...
По случай 160 години от рождението на Алеко Константинов, които
Коментари Харесай

Започна кампанията Препрочитаме Щастливеца по БНТ 2

По случай 160 години от рождението на Алеко Константинов, които се навършиха на 13 януари 2023 година, Българска национална телевизия Русе сложи началото на акцията „ Препрочитаме Щастливеца “.

В рамките на самодейността всеки ден в каналите на публичната телевизия, в ефира на Българска национална телевизия 2 от 13:55 ч. и обществените мрежи ще се напомнят фрагменти от емблематични творби на Алеко Константинов. Видеоклиповете са снимани в родната къща на Щастливеца в Свищов, етнографска експозиция „ Сладкаровата къща “, салонът на Първо българско читалище и аулата на Професионална комерсиална гимназия.

 

В ролята на четци влизат негови съграждани - хора на изкуството, общественици, локални театрали, учители, студенти и възпитаници. Тя ще продължи до 24 май - Деня на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Инициативата се реализира със съдействието на Община Свищов.

В рамките на акцията е основан и подкаст в youtube канала на Българска национална телевизия Русе – „ Препрочитаме Щастливеца “

Гледайте в каналите на Българска национална телевизия и всеки работен ден от 13:55 ч. по Българска национална телевизия 2

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР