По-скъпо ще ни излезе зимното почистване в страната тази година.

...
По-скъпо ще ни излезе зимното почистване в страната тази година.
Коментари Харесай

Бързи поръчки за по-скъпо зимно поддържане на пътищата

По-скъпо ще ни излезе зимното разчистване в страната тази година. Това се вижда след отварянето на офертите в публичните поръчки за избор на реализатори за зимно поддържане и възстановителни работи при спешни обстановки по републиканските пътища за зима 2022/2023. Става въпрос за автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и „ Марица “, както и за републиканската мрежа в регионите за обмисляне - Северозападен, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион. Срокът за подаване на офертите за Северен централен регион е до 5 септември, а офертите ще се отварят на 7 септември, напомнят от Агенция „ Пътна инфраструктура “. Индикативната стойност на публичните поръчки е избрана съгласно бюджета на АПИ за поддържане на 20 000 км републиканска пътна мрежа.

Държавата ще би трябвало да извади към 300 млн. лв. за тази активност. Преди година това разчистване ни излезе към 100 млн. лв.. Прави усещане, че и претендентите също са познати лица.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи поръчки по ускорена процедура, с цел да може да подсигури идния зимен сезон. Това се подхваща, с цел да се минимизират рисковете републиканските пътища да останат без поддържане през зимните месеци, защото срокът за провеждането и завършването на откритата социална поръчка с подписването на контракт лишава най-малко шест месеца.

До края на септември би трябвало знаем кои са утвърдените за поддържане на пътищата.

За Северозападен регион публичната поръчка е на обща стойност 43 039 485 лева без Данък добавена стойност. Тя е разграничена в пет обособени позиции – за всяко регионално пътно ръководство (ОПУ).

За Североизточен регион публичната поръчка е на обща стойност  27 823 655 лева без Данък добавена стойност. Сумата е за четирите регионални пътни ръководства

За Югоизточен регион публичната поръчка е за 35 531 694 лева без Данък добавена стойност. Тя се разпределя на четири обособени позиции.

За Южен централен регион общата индикативна стойност на публичната поръчка е 48 027 712 лева без Данък добавена стойност. Тя е разграничена на пет обособени позиции по регионални пътни ръководства.

За Югозападен регион индикативната стойност на публичната поръчка е 45 792 329 лева без Данък добавена стойност по четирите обособени позиции.

Зимното поддържане на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Марица “ и „ Струма “ планирано ще коства 76 883 958 лева без Данък добавена стойност. Сумата е разпределена за над 104 км от Автомагистрала „ Хемус “ на територията на регионалните пътни ръководства София и Ловеч, с планирана стойност 10 324 679 лева без Данък добавена стойност. За Автомагистрала „ Хемус “ на територията на ОПУ Шумен и ОПУ Варна индикативната стойност е 9 425 156 лева без Данък добавена стойност. Дължината на правата е 111 км. За цялата дължина на автомагистрала „ Тракия “ - близо 407 км, които минават през територията на регионалните пътни ръководства София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, прогнозната стойност е 31 547 404 лева без Данък добавена стойност. За зимната поддръжка на 135-те км от автомагистрала „ Марица “ прогнозната стойност е 11 216 824 лева без Данък добавена стойност. Магистралата е на територията на ОПУ Стара Загора и ОПУ Хасково. За поддържането на секторите от Автомагистрала “Струма “ на територията на ОПУ София, ОПУ Перник, ОПУ Кюстендил и ОПУ Благоевград, с обща дължина 172 км дружно с пътните връзки, прогнозната стойност е 14 369 895 лева без Данък добавена стойност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР