По-силен летен сезон от миналогодишния очакват хотелиерите, въпреки че цените

...
По-силен летен сезон от миналогодишния очакват хотелиерите, въпреки че цените
Коментари Харесай

Пълни хотели по морето за Великден

По-силен летен сезон от миналогодишния чакат хотелиерите, макар че цените на нощувките са нараснали с 10 до 15 %

По Южното и Северното Черноморие хотелите у нас се приготвят да посрещнат туристи за Великденските празници. В нашите курорти се чакат повече румънци спрямо предходната година, разясняват от сектора.

В най-големия ни черноморски курорт Слънчев бряг единствено няколко хотела ще отворят за Великденските празници, които тази година се падат в средата на април. В комплекс на първа линия на морето са резервирани 90% от леглата, оповестява bTV.

„ Хотелът се цялостни основно с румънци, българи и гърци. Гърците обичат да се разхождат. Откриха в последно време Несебър, който в тяхната история е гръцки. Радват се, приказват си с локалните, забавно е за тях “, разяснява Румен Мончев, хотелиер в Слънчев бряг.

По-силен летен сезон от миналогодишния чакат хотелиерите, макар че цените на нощувките са нараснали с 10 до 15 %.

„ Интересното е, че хората бързат да си платят. За първа година имаме напор от искащи да си платят освен капаро ами и цялата отмора “, разяснява още Мончев.

Поморие чакат най-вече български туристи.

„ За Великден ползата към нашия хотел е от българи от цялата страна. Като всеобщо се избират 3-дневни и 4-дневни пакети. Те са разнородни и включват друг вид изхранване. При нас нямаме All Inclusive услуга, само че има включени тематични обяди, вечери, съобразени с празника “, показва Антон Тръпков, хотелиер в Поморие.

Резервациите към този момент не се повлияват от по-скъпите туристически пакети.

„ Имаме несъмнено повишаване на пакета сред 15 и 20%. Това е повече от обикновено поради инфлационните процеси, които се вихрят в страната ни. И все пак бих споделил, че записванията са положителни “, разяснява Тодор Камарашев – туроператор.

По нашето Черноморие тази година туристите ще са повече, предвиждат от сектора.

„ Очакваме туристи и повече растеж на пазарите като Англия, Германия, Полша. Има много планувани чартърни полети “, споделя - Христина Славова от Бургаската районна туристическа камара.

По Северното Черноморие все още има доста сериозен интерес от румънски туристи за Великденските празници.

„ Румънците припознават България като една доста привлекателна и предпочитана туристическа дестинация. Това, че северното ни Черноморие е покрай румънската граница ни дава огромното преимущество и опция да посрещаме доста румънски туристи ", споделя Павлин Косев, управител на хотел.

Заради рецесията обаче към момента са малко хотелите, които са подготвени да отворят порти през март, с изключение на тези, които работят целогодишно.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР