По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение,

...
По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение,
Коментари Харесай

Условна присъда за 42-годишен, ограбил мъж в мазето му във Варна

По силата на реализирано и утвърдено в правосъдна зала съглашение, 42-годишният обвиняем се призна за отговорен по повдигнатото му обвиняване в обир на мъжка чантичка с документи, ключове, мобилен телефони и пари, оповестиха за Moreto.net от Районния съд във Варна.

Всички движимости са на стойност за над 500 лв.. Грабежът е осъществен на 19 март тази година в избени пространства под жилищен блок.

На посочената дата пострадалият мъж отключил входната врата на коридора към избите и се отправил към своето мазе, без да забележи, че незабавно след него чужд мъж се възползвал от получения достъп и го последвал с желание да отнеме чантичката му. Докато потърпевшият подреждал движимостите си в мазето, бил ударен изненадващо в тил с вратата на помещението, при което паднал на пода, а подсъдимият се възползвал и издърпал чантичката му с всички налични в нея движимости.

Въпреки че потърпевшият в това време се опитал да блокира в коридора нападателя си и да потърси помощ от комшия, 42-годишният обвиняем съумял да избяга, след което за случилото се бил подаден сигнал в полицията.

За осъществения обир на 42-годишния мъж, неосъждан, бе наложено наказване от 6 месеца отнемане от независимост. Изпълнението на наказването се отсрочва с изпитателен период от 3 години. Причинените от действието имуществени вреди са възобновени на потърпевшия. Съдебният акт е финален и влиза в действие незабавно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР