По разпореждане на премиера Борисов министърът на регионалното развитие Николай

...
По разпореждане на премиера Борисов министърът на регионалното развитие Николай
Коментари Харесай

Николай Нанков и Ивайло Московски да инспектират възстановителните дейности по язовира Рогозен 1, нареди Борисов

По предписание на премиера Борисов министърът на районното развиване Николай Нанков и на превоза Ивайло Московски ще посетят Хайредин, с цел да инспектират възстановителните действия по язовира " Рогозен 1 ".

Нивото му стартира да спада през вчерашния ден, само че частичното бедствено състояние в общината остана в действие.

След изключително съвещание на държавното управление в събота /10 март/ стартира оглед на язовир " Рогозен 1 ", с цел да се предприеме спешен ремонт на оборудването, което застрашаваше две близки села. Кабинетът тогава реши да отпусне 3 млн. лева за възобновяване на язовирите във врачанската община Хайредин, както и да бъде основана и нова централизирана държавна конструкция за реакция при спешни обстановки. Държавата ще поеме грижата за всички язовири, които общините не могат да ръководят, взеха решение на съвещанието министрите.

Парите за язовир " Рогозен ", който основава заплаха за жителите на две села в община Хайредин, са предопределени за спомагателни аварийно-възстановителни мероприятия, само че най-голямата част от тях са планувани за ремонта на преливника, който се разрушава от 2014-та година. Проект за реконструкцията има, само че досега средства не са били обезпечени.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР