По разпореждане на министъра на земеделието Явор Гечев започна вътрешна

...
По разпореждане на министъра на земеделието Явор Гечев започна вътрешна
Коментари Харесай

Първите резултати в района на Карлово показват незначителен обем сеч

По предписание на министъра на земеделието Явор Гечев стартира вътрешна инспекция за осъществяваната сеч в региона на Карлово. До момента резултатите демонстрират, че в землищата на двете най-силно наранени от изобилните дъждове села - Каравелово и Богдан сечите, които се правят, са на дребна повърхност.

Провежданите сечи са с ниска активност и опазване на непрекъснатото горско покритие, като се изключи 16 дка дефинитивни сечи. Там към този момент има млада гора с височина на подрастващите дървета 1 м. Голяма част от плануваните сечи не са завършили, като всички са в сходство с 10 годишен проект, направен по условията на настоящото горско и екологично законодателство. Те са съобразени и със съпътстващите ги екологични разбори. В околните дни следва и правенето на повсеместен отчет от Изпълнителна организация по горите (ИАГ).

Около реките и непрекъснатите водни течения има забранителен режим да се прави сеч, според Международния документ за вярно и стабилно ръководство на горите. Голяма част от дърветата, които виждаме изкоренени в репортажите, са точно от тези зони, в които работи забранителния режим.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР