По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Иванка

...
По разпореждане на министъра на труда и социалната политика Иванка
Коментари Харесай

Социалният министър Иванка Шалапатова: Пострадалите от наводнението в Берковица ще получат максимално бързо помощ

По предписание на министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова екипи на Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) ще окажат оптимално бързо поддръжка на хората, потърпевши от наводнението в общините Берковица и Монтана, оповестяват от общественото министерство.

От през днешния ден обществени служащи започнаха обход на засегнатите парцели и спомагаха на нуждаещите се в община Берковица да подадат заявки за кандидатстване за еднократна помощ до 1512 лева Тя се отпуска за покриване на случайно зародили потребности след оценка на нанесените от пороя вреди.

Създадена е организация финансовата поддръжка да бъде отпусната до края на месец юни.

Екипите на АСП вършат сложна обществена оценка на потребностите на хората от обществена, финансова, психическа и здравна поддръжка и ги съветват за опциите да получат помощ от разнообразни инсититуции.

Утре ще бъде направена оценка на нуждата от подкрепяне в селата Клисурица и Долна Рикса в община Монтана.

Пострадалите обитаеми места бяха посетени през днешния ден от заместник-министър Гинка Машова. Тя организира среща с регионалния шеф на Монтана Валери Димитров и кмета на Берковица Димитранка Каменова, в която участваха изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне Румяна Петкова, представители на районните обществени служби, Министерство на вътрешните работи и армията. Акцент в диалога бяха дейностите за отбрана на живота и здравето на хората и нанесените от наводнението вреди по инфраструктурата. Беше разисквано увеличение на броя на хората, които ще получават топъл обяд, както и опциите за психическа поддръжка на потърпевшите.

Заместник-министър Гинка Машова организира срещи и със заместник-кмета на Монтана Тихомир Антонов и кметските наместници в селата Клисурица и Долна Рикса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР