По разпореждане на министъра 10 машини помагат в Мизия Министърът

...
По разпореждане на министъра 10 машини помагат в Мизия Министърът
Коментари Харесай

Министър Николай Нанков инспектира свлачищата на АМ „Люлин“ и съоръженията при 20-ти и 37-ми км на АМ „Тракия“

По предписание на министъра 10 машини оказват помощ в Мизия

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков инспектира свлачищата при 7-ми и 9-ти километър на автомагистрала „ Люлин “. В последните дни укрепителните действия при 9-ти км бяха прекратени поради интензивните превалявания. Те бяха подхванати заради активизираните свлачищни процеси след дъждовете и снеготопенето при започване на март и оттогава придвижването в посока Перник се реализира в двете посоки в платното за София.

В момента пътноподдържащата компания извършва дренажни работи по отводняването на ската. За укрепването му се прави терасиране като са завършени три стъпала (берми), които ще бъдат бетонирани. След като завършат тези действия ще се направи преоткосиране на ската и ще се слагат мрежи и анкери. С осъществяването на всички нужни действия ще се ограничи заплахата от нови сривания на скална маса, поради които придвижването по автомагистралата се стопира и се основават неудобства за водачите.



Министър Нанков ревизира и положението на оборудването при 20-ти км на Автомагистрала „ Тракия “. От на следващия ден стартира проучване и планиране за реорганизация на стълбовете на моста (долното строене). Всички действия ще се извършват без ограничение на придвижването и до края на лятото на автомагистралата няма да се правят ремонтни действия. До десетина дни ще бъде пуснат и моста при разклона за Костенец, част от пътен възел „ Мухово “ на Автомагистрала „ Тракия “.

Инспектирано бе и оборудването при 37-ми км на Автомагистрала „ Тракия “. В неделя екипи на пътноподдържащата компания работиха за отблъскване на водите, които идваха от преливника на микроязовира край Ихтиман и имаше заплаха да подкопаят основите на виадукта. Директорът на пътноподдържащата компания „ Автомагистрали “ Стоян Беличев уточни, че сега се работи по подсилване на фундаментите и до два месеца плануваните действия ще приключат. Преминаването по оборудването е безвредно.



В момента, по предписание на министъра на районното развиване и благоустройството, над 10 машини на АПИ и на пътноподдържащите компании оказват помощ на Мизия за по-бързо справяне с тежката конюнктура след интензивните дъждове в региона през последното денонощие. До края на деня броят им ще доближи към 30. Екипи на организацията и на пътноподдържащите компании ще спомагат на Мизия за разчистване на уличната мрежа и на общинските пътища от калната маса и за възобновяване на банкетите край пътя, отнесени от проливните дъждове.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР