По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров е започнато дисциплинарно

...
По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров е започнато дисциплинарно
Коментари Харесай

Разследват двама военни магистрати след стрелба в столично заведение

По предписание на основния прокурор Сотир Цацаров е стартирано дисциплинарно произвеждане за военнен прокурор и боен следовател, както и е подадено искане за дисциплинарно уволняване на двамата магистрати, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.


Мерките се постановат за случай с присъединяване на двамата от 22 октомври вечерта. В столично заведение на ул. „ Цар Самуил “, военният прокурор (полковник) и военният следовател (подполковник) от състава на Военноокръжна прокуратура София, след приложимост на алкохол, са провокирали скандал с други гости на заведението.

При излизане пред входа на заведението, военният следовател демонстративно е извадил законно притежаван револвер „ Глок 19 “ и пред напусналите към този момент помещението други жители е създал изстрел по железна врата на отсрещна стена. След сигнал на телефон 112, на място са пристигнали патрули на Столична дирекция на вътрешните работи.

При определяне на длъжността на провокиралите абсурда лица в нетрезво положение (военни магистрати - офицери) е сигнализирана и Военна полиция.

На мястото на произшествието са извикани военни прокурори и боен следовател, които неотложно са направили нужните дейности по следствието (оглед, персонален обиск и изземване на оръжието и боеприпасите, разпити на очевидци – очевидци).

Започнато е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325 Наказателен кодекс, като с разпореждане на основния прокурор следствието е предоставено на Военноокръжна прокуратура – Сливен (лицата са магистрати от състава от военната прокуратура в София), добавя се в известието на прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР