По-различното в новия вариант на коронавируса е, че той има

...
По-различното в новия вариант на коронавируса е, че той има
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Новият вариант на COVID-19 е най-заразният досега и заобикаля имунитета

„ По-различното в новия вид на ковид е, че той има по-стабилна връзка с рецепторите на клетката гостоприемник, т.е. вирусът е извънредно елементарно предаваем от човек на човек и сполучливо заобикаля имунният отговор от имунизиране и преболедуване. Това е най-заразният вид на COVID-19 до момента. Няма данни обаче той да провокира по-тежко протичане. “

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria инфекционистът доктор Трифон Вълков по отношение на настоящата епидемиологична конюнктура у нас.

 
Не мисля, че сме преминали пика на грипната вълна, както каза вчера проф. Ива Христова във вашето студио. Според мен това ще стане до месец.
„ Вирусите също могат да развият резистентност към антибиотици. Изписването на такива препарати, както и противувирусни такива, ако не се съобразим със състоянието на пациента може да повлияе по-зле отколкото, ако не приемаме тези препарати “, сподели още доктор Вълков. 

Имаме добри тестове на пазара за грип и за ковид, добре е да се правят такива и тогава да се взимат различните препарати, когато сме сигурни какво ни трябва, предложи той.

„ За благополучие грипът е вирус, против който имаме ефикасни ваксини, които може да прилагаме. Винаги съществуването на съпътстващи болести, възрастта, както и имунният статус са нещата, които са виновни за това дали ще имаме затруднения от вирусните болести “, акцентира инфекционистът.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР