По-рано този месец полицаите в Лонгмидоу, Масачузетс, се налага да

...
По-рано този месец полицаите в Лонгмидоу, Масачузетс, се налага да
Коментари Харесай

Жена насъска пчели срещу полицията

По-рано този месец служителите на реда в Лонгмидоу, Масачузетс, се постанова да изгонят наемател от къща, някогашен дом на жена на име Рори Сюзън Уудс. За тяхна изненада обаче Рори, напълно ненадейно, се появява ядосана и ги атакува – само че не с думи или оръжия, а с рояци пчели, които е донесла в кошери с пикапа си.

Според CBS News Уудс стопира до къщата в Лонгмидоу, до момента в който служителите на реда се пробват да изгонят от нея настоящия наемател. Тя оставя кучето си в колата, отива откъм гърба зад пикапа, където са кошерите с пчелите, и стартира да ги разковава. Скоро стотици гневни пчели изпълват въздуха към къщата.

„ Един сътрудник се опита да я спре, само че когато ядосаните пчели наизлизаха и се разпръснаха в целия регион, той хукна да се крие “, споделя в изказване шерифът на окръг Хампдън Никълъс Кочи, пред WCVB и прибавя oще: „ След това тя разруши капака на един кошер и го обърна от багажника на пикапа, което извънредно раздразни пчелите. Те нахлуха в къщата и ужилиха няколко служители на реда и други почтени минувачи, които бяха наоколо. “

Докато полицията се отдръпва, Уудс облича професионален костюм на пчелар и по-късно занася „ кула от пчели “ до входната врата на къщата, с цел да се опита да спре служителите на реда.

В последна сметка двама служители на реда съумяват да смъкват Уудс на земята и да я арестуват. Докато я водят до полицейската кола, към момента облечена в пчеларския си костюм, един от тях й се скарва като означи, че някои от чиновниците са алергични към пчели.

Според CBS News Уудс е съдена по 4 обвинявания за нахлуване и побой с рисково оръжие, 3 обвинявания за нахлуване с рисково оръжие и 1 обвиняване за безчинство.

„ Наложи се един от сътрудниците ни да отиде до болничното заведение, само че за благополучие беше добре. Или тя щеше да бъде изправена пред обвинявания в непредумишлено ликвидиране “, споделя Кочи в изказване. „ Подкрепям правото на хората да стачкуват спокойно, само че когато прекрачите линията и изложите моите чиновници и обществото на заплаха, давам обещание, че ще бъдете задържан. “

Робърт Хофман, основен заместител на отдела за цивилен процеси, споделя пред Boston 25: „ Никога през всичките ми години на управление на отдела за цивилен процеси на шерифа на окръг Хампдън не съм виждал нещо сходно. “ И прибавя: „ Просто съм признателен, че никой не е починал, тъй като алергиите към пчелите са съществени. “

Washington Post оповестява, че не е напълно ясно дали Уудс познава настоящия-бивш жител на къщата от 733 квадратни метра с пет спални и пет и половина бани, оценена на съвсем 1,3 милиона $. Самата тя е изгонена от нея още през 2018 година – изпъждане, което апелира.

Всъщност и Хофман, и Коки споделят, че тя идва от другаде, с цел да стачкува против работата им.

Хофман означи подред Boston 25: „ Надявам се, че отсега нататък протестиращите ще премислят потреблението на такива крайни ограничения, тъй като другояче ще бъдат упрекнати и наказани. “

След ареста й, Уудс е настанена в Регионалната женска изправителна институция в Западна Масачузетс. Washington Post оповестява, че тя е била задържана и освободена същия ден, при изискване че е дала обещание да се върне за чуванията в бъдеще.

Съдбата на пчелите на Уудс е незнайна. Отново Washington Post написа, че собственичката им е пледирала за почтена по всички обвинявания и че не е разгласила никакви изказвания по настоящия си случай.

Повечето човеци, ужилени от насекомо, изпитват единствено местни реакции – знаете, зачервяване и отичане. Изчислено е, че 5-10% от хората ще получат по-мащабна систематична реакция, която може да включва признаци, вариращи от копривна тресчица до хрипове и даже анафилаксия (фаталното задушаване, от което всички се страхуват). В Съединените щати почти 40 души умират всяка година от анафилаксия заради алергия към жилещи инсекти. Потенциално животозастрашаващи реакции пораждат при 3% от възрастните и 0,4–0,8% от децата.

Мета-анализ от 2012 година открива, че имунотерапията с отрова е дейно профилактично лекуване против алергични реакции при захапване или ужилване от инсекти и доста усъвършенства качеството на живот на хората, наранени от тежки алергии към инсекти.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР