По-рано тази седмица, в онази сива и мрачна вечер, която

...
По-рано тази седмица, в онази сива и мрачна вечер, която
Коментари Харесай

Сезонът на сакура и изкуството да се наслаждаваш

По-рано тази седмица, в онази сива и мрачна вечер, която носи неприятно име на Лондон, седнах под едно черешово дърво. Извадих химикал и лист хартия и започнах да очертавам тънките, криволичещи клони, които се вееха над мен в блясъка, и облаците от бледорозови листенца, които ги изпъваха. След като седнах, чувствайки се невисок, станах, чувствайки се укротен и спокоен.

Израснах в този град и постоянно съм обичал пенливия му, като на фантазия вишнев цвят. Но трябваше да пътувам до Япония предходната година по време на изобилния кипеж на сезона на сакура - с нейните ханами празненства за гледане на разцвет и яркорозовите хартиени фенери, осветяващи дърветата през нощта - с цел да виждам в действителност изобилието от черешов цвят тук в Лондон. И не просто го забелязвайте, само че в действителност го правете, както вършат мнозина в Япония, и му се наслаждавайте.

Изкушението да се разсее богатата символика на сакура изглеждаше прекомерно огромно за японския министър председател Фумио Кишида, на което да устои в сряда, когато той обя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР