По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%,

...
По-рано тази година BTC отбеляза забележителен ръст от близо 50%,
Коментари Харесай

3 причини защо институциите искат да купуват Биткойн на всяка цена

По-рано тази година BTC означи незабравим растеж от близо 50%, значително с помощта на дебюта на борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF).

Тези ETF-и доста улесниха достъпа до водещата криптовалута както за вложителите на дребно, по този начин и за институциите.

Неотдавнашният скок на цените разпали полемики измежду водачите в промишлеността по отношение на възходящия интерес на институционалните играчи към крипто пазара.

Защо институциите намират Биткойн за прелъстителен актив

В неотдавнашно изявление Сергей Назаров, създател на Chainlink, акцентира, че притокът на нови вложители в Биткойн бранша произлиза от световната финансова система, предвиждайки идната фаза в крипто сферата: токенизацията на действителни активи. Назаров акцентира, че огромните финансови институции се приготвят за токенизация на активи, с цел да се конкурират с ETF-ите или да се възползват от капитала, който се влива в тях.

Токенизацията включва превръщане на права върху активи в цифрови токени в блокчейн, като дава обещание нараснала ликвидност, бистрота и успеваемост за цифровизираните физически активи.

По сходен метод Лари Финк, основен изпълнителен шеф на BlackRock, преглежда токенизацията като забележителен софтуерен прогрес с капацитет да революционизира ръководството на активи.

Хедж против инфлацията

Друга движеща мощ зад институционалния интерес към, съгласно претендента за президент на Съединени американски щати Робърт Кенеди-младши, е възприеманата му роля като хедж против инфлацията. Кенеди означи, че неотдавнашното ценово показване на Биткойн в допълнение е затвърдило доверието в него като защитна мярка против трендовете на централните банки да печатат пари.

Той също по този начин акцентира смисъла на Биткойн за свободата на транзакциите, сравнявайки я със свободата на словото.

Потенциал за напредък

И най-после, Майк Новограц, основен изпълнителен шеф на Galaxy Digital, счита , че капацитетът за напредък на Биткойн ще продължи да притегля “. Той допусна, че бейби бумърите, които управляват $85 трилиона от международното благосъстояние, биха могли да навлязат на пазара на Биткойн посредством неотдавна стартиралите спот ETF-и. Той също по този начин уточни, че повече от половината от записаните капиталови консултанти (RIA) биха могли да улеснят този развой.

Новограц също по този начин допусна, че пазарната капитализация на Биткойн един ден може да надмине тази на златото. Той основава тази прогноза на желанията на по-младите генерации, изключително на поколението Z и милениалите, които поддържат Биткойн пред обичайните активи като златото.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР