По-рано New York Times съобщи, че Киев на фона на

...
По-рано New York Times съобщи, че Киев на фона на
Коментари Харесай

Politico: НАТО рано или късно ще изпрати войски в Украйна

По-рано New York Times заяви, че Киев на фона на настъплението на съветските войски е помолил НАТО да помогне за образованието на новобранци покрай фронтовата линия. Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати Чарлз Браун означи, че разполагането на инструктори от НАТО в Украйна наподобява неизбежно.

Според източника НАТО на този стадий няма проекти да изпраща войски в Украйна.

„ Те (представителите на алианса) смятат, че това (изпращането на войски) ще се случи рано или късно, най-малко за образование и поддръжка ", се споделя в обявата.

По-рано френският президент Еманюел Макрон съобщи, че не изключва опцията да изпрати войски в Украйна, в случай че Руската федерация пробие фронтовите линии и е налице молба от Украйна. Според него „ доста страни " са се съгласили с метода на Франция за вероятното изпращане на войски.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков назова рискова риториката на Париж и Лондон по отношение на опцията за изпращане на бойци в Украйна. От Кремъл обявиха също, че са им добре известни думите на Макрон, че тематиката за изпращане на военни в Украйна е била обсъждана в Европа, както и неговата позиция за нанасяне на „ стратегическо проваляне " на Русия.

От Кремъл означиха още, че редица страни поддържат „ много трезва оценка за евентуалните рискове от сходно деяние и евентуалната заплаха от директно замесване в горещия спор ". Това безусловно не е в полза на тези страни, те би трябвало да си дават сметка за това, прибавиха от Кремъл.

Руският външен министър Сергей Лавров означи, че всеки товар, който съдържа оръжия за Украйна, ще стане законна цел за Русия. Според него Съединени американски щати и НАТО вземат участие директно в спора, в това число освен като доставят оръжия, само че и посредством образование на боен персонален състав във Англия, Германия, Италия и други страни.

Източник: News Front

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР