През 2024 година ще се запази високият интензитет на посегателствата

...
През 2024 година ще се запази високият интензитет на посегателствата
Коментари Харесай

Ген. Димо Гяуров: Гласуването в ООН с „въздържал се", показва грубо непознаване на дипломатическите практики

През 2024 година ще се резервира високият интензитет на похищенията против националната сигурност, свързани с интервенции на непознати специфични служби, зловредни осведомителни акции и хакерски атаки. Това се показва в отчета за активността на Държавната организация „ Национална сигурност " (ДАНС) за 2023 година, оповестен на уеб страницата на организацията.

Докладът на ДАНС е обикновен. Няма нищо извънредно и бомбастично. Като тема множеството неща към този момент са били обсъждани. ДАНС има поради не толкоз Сребреница, колкото Северна Македония. Западните Балкани се оказват една сериозна „ язва ". Като всяко несигурно място, то дава опция непознати ползи да въздействат и да продължат да дестабилизират ситуацията, сподели в ефира на „ Здравей, България " някогашният началник на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров.

Той разяснява и дейностите на премиера Димитър Главчев за изпратена грама до непрекъснатия представител на България в Организация на обединените нации за смяна в позицията на страната ни от „ за " на „ въздържал се " в последния миг преди гласуването. Реакция имаше и от сръбския президент, както и от парламентарно показаните партии.

Според ген. Гяуров гласуването в Организация на обединените нации с „ въздържал се ", демонстрира жестоко непознаване на дипломатическите практики. Работа на ДАНС е да откри дали вероятно не са налице данни за някакво закононарушение. Вучич се обърна към сърбите за по-скоро да изясни на жителите каква е повода за този дипломатически крах на Сърбия, в сравнение с да резервира източниците си, сподели той.

Ген. Гяуров разяснява и тематиката за опасения за съветска експанзия към други страни, с изключение на към Украйна. През последните седмици през огромна част от европейските страни минаха известия за опасения не просто от пропагандни дейности, а дейности, свързани с дестабилизиране на стопанската система, палежи, саботажи, транспортни средства и енергийни системи. При състояние, че това се случва в границите на цяла Северна и част от Западна Европа, имаме съществени учредения да се тормозим и ние, добави още някогашният началник на разузнаването.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР