По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски публикува видео за атаката,

...
По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски публикува видео за атаката,
Коментари Харесай

Зеленски: Най-малко двама убити и 23 ранени при руски ракетен обстрел срещу клиника в Днепър

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски разгласява видео за офанзивата, показващо мощно развалени здания с издигащи се над тях стълбове черен пушек.

" Руските терористи за следващ път удостоверяват своя статут на бойци против всичко хуманно и почтено ", написа Зеленски.

" Трябва да победим тези безчовечни същества ", сподели Зеленски, визирайки съветската войска.

Областният шеф Сергий Лисак сподели, че измежду ранените има две момчета, на три и на шест години.

" Спасяването на ранените продължава ", добави в Teлеграм шефът, по думите който, ударът е предизвикал пожар в две здания.

" Пожарът е обхванал общо 500 кв. метра. Пожарникарите се борят с пламъците ", сподели той.

Украински канали в " Teлеграм " разгласиха видеоклипове на спасители, които оказват помощ на хора с окървавени лица да избягат от болничното заведение през цялостни с отломки коридори.

Според Лисак Днепропетровска област е станала също обект на " масирана офанзива " през нощта " с съветски ракети и дронове ".

В град Днепър, районната столица, нощни бомбардировки подпалиха няколко къщи и бензиностанция.

От началото на май Русия ускори въздушните си офанзиви против Украйна, постоянно осъществявани през нощта. Столицата Киев е била подложена на 13 нощни офанзиви от началото на месеца, съгласно управляващите, които настояват, че са отблъснали всички набези.

Украинската войска разгласи, че е свалила 10 от общо 17-те ракети и 23 от общо 31 дрона " Шахед ", изстреляни през нощта от Русия против цели в цяла Украйна.

Предната нощ всичките 36 съветски дрона " Шахед ", изстреляни против Украйна, са били унищожени, оповестиха украинските военновъздушни сили.

Два дрона бяха свалени през днешния ден над центъра на Краснодар, огромен град в Югозападна Русия, намиращ се на към 200 километра от Крим. Те са развалили здания, само че не са предизвикали жертви, сподели регионалният шеф, представен от Агенция Франс Прес.

" Причината за случая тази заран на улица " Морская " (в Краснодар) е свалянето на два дрона. Има развалени здания, само че няма наранена сериозна инфраструктура. И най-важното е, че няма жертви ", сподели губернаторът Вениамин Кондратиев в " Teлеграм ".

Местни медии разпространиха рано тази заран видео от камера за наблюдаване, на което се вижда по какъв начин неидентифициран летателен уред се разрушава и избухва в пламъци покрай паркирани коли. Местните управляващи оповестиха за детонация в 04:17 ч. локално време.

Град Краснодар, който има повече от един милион поданици, е един от градовете с най-силен демографски напредък в Русия. Той се намира на изток от полуостров Крим, анексиран от Москва през 2014 година

През последните седмици територията на Русия стана обект на поредност от офанзиви с дронове и диверсии, осъществявани от време на време доста надалеч от фронта в Украйна и приписвани от Москва на Киев. Няколко случая засегнаха Краснодарския край, където при започване на май избухна пожар в рафинерия, породен от удар с дрон.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР