По-рано днес се проведе симулативна тренировка за предотвратяване на нефтен

...
По-рано днес се проведе симулативна тренировка за предотвратяване на нефтен
Коментари Харесай

Предотвратиха нефтен разлив край пристанище Лом /снимки/

По-рано през днешния ден се организира симулативна подготовка за попречване на нефтен разлив в акваторията на пристанище Лом, оповестиха от Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “.
За задачата употребявали високоспециализирана моторна лодка за постигане до мястото на случая, след което нефтеното леке било лимитирано с бон от лек вид, предопределен за нефтени разливи в пристанища и крайбрежни линии.
Тренировъчна интервенция по премахване на замърсяване, породено от плаващи твърди боклуци в река Дунав, ще се организира на следващия ден в 9 часа в акваторията на пристанище Видин. Демонстрацията може да се следи от региона на пристанищен терминал Видин-център /Пасажерски терминал/. На вода ще бъдат пуснати моторна лодка и лъков колектор, предопределен за събиране на твърдите боклуци от повърхността на водата.
Целта на тренировките е отработване на взаимоотношението сред профилираните екипи при пораждане на разливи и замърсявания, рационализиране на използването на ограниченията и разпоредбите за деяние при повреди и на работата със оборудванията за предварителна защита и реагиране при експлоатационни и спешни замърсявания.
За демонстрацията се употребяват съвременни уреди и съоръжение на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “, предопределени за интервенции по премахване на експлоатационни и спешни замърсявания във всички морски и речни пристанищни акватории. Тренировките се организират от особено подготвен екип на „ Поддържане чистотата на морските води “ АД.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР