По принцип сме свикнали да ядем плодове за десерт и

...
По принцип сме свикнали да ядем плодове за десерт и
Коментари Харесай

Плодовете са полезни, но и с тях трябва да се внимава

По принцип сме привикнали да ядем плодове за десерт и да пием плодов сок след хранене, без да осъзнаваме, че си предизвикваме щета.

Плодовете са потребни, само че и с тях би трябвало да се внимава.

Убедени сме, че хапваме здравословен десерт, само че това не е по този начин. Когато плодовете се одобряват незабавно след потреблението на друга храна, те влизат в контакт с нея и стартират да ферментират в стомаха. Това предизвиква киселини, оригване и други неудобства.

Затова се предлага да се прави отмора след хранене от 2 до 4 часа , преди да се употребяват плодове. Всичко зависи от това какво сте яли:

*Ако e салата от пресни зеленчуци и билки или задушени зеленчуци, тогава почивката би трябвало да бъде към 2 часа.

*Ако сте яли месо, домашни птици, яйца, целесъобразно е да извършите отмора от 4 часа преди да приемате плодове.

Най-добре е да ядете плодове за закуска, преди обяд и сред храненията. Всяко хранене е добре да стартира с плодове. Когато ги ядете на празен корем 30 минути преди хранене, това способства, първо, за загуба на тегло, и второ, всички витамини се усвояват допустимо най-вече. Простите захари, които плодовете съдържат, се нуждаят от време, с цел да се всмукват напълно. Това е оптималният метод да се възползваме от всички скъпи субстанции, които плодовете носят на организма ни.

Опитайте се да ядете плодовете в прясно положение! 

Китайци сътвориха робот, който кара ски

Разбира се, доста хора обичат консервирани и печени плодове, разнообразни конфитюри. Не забравяйте обаче, че всяка термична обработка унищожава множеството витамини!

Добре е да хапвате плодове, които подхождат на сезона. В днешно време зреенето може да се форсира с рискови токсични субстанции.

Заменете нормалната си чаша чай или кафе с чаша прясно изцеден сок от плод. Пийте 1-2 пъти дневно! Пийте постепенно, на дребни глътки!

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР