По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини

...
По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини
Коментари Харесай

Детските градини в Благоевград преминават на делегирани бюджети

По предложение на кмета Методи Байкушев в Общинските детски градини и Центъра за личностно и креативно развиване на децата на Благоевград ще бъде въведена система за делегирани бюджети.

Това взеха решение на изключително съвещание общинските съветници, оповестиха от Общината. По време на сесията кметът разясни, че по този метод детските заведения ще получат по-голяма самостоятелност и по-добра бюджетна дисциплинираност.

„ Делегираните бюджети не анулират отговорността на общината към детските градини, само че това им подсигурява същинска автономия, без да зависят от волята на кмета за всяко решение “, съобщи адв. Байкушев.

От една страна системата подсигурява, че управлението на всяка детска градина ще може единствено да ръководи финансовите запаси, с които разполага, а от друга то ще носи отговорност за изразходването им.

Собственият бюджет ще бъде определян посредством формула, а шефовете на детските заведения ще преминат през специфични образования. Байкушев разясни, че с цел да бъде обезпечена самостоятелността на детските градини, ако е належащо ще има опция за корекции, които да подсигуряват в допълнение финансиране.

С въвеждането на делегираните бюджети детските градини ще могат да осъществят и лични доходи. Предложението беше подкрепено и от шефове на детски заведения, които участваха на съвещанието.

Беше признат и Подробен организационен проект (ПУП) - парцеларен проект (ПП) за изместване на техническа инфраструктура за съществуващи газопровод, водопроводи и кабелни линии на Покровнишко шосе.

Преди дни Подробният организационен проект бе координиран от Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “, а сега се вършат съществени действия новоизграденият мост на
Покровнишко шосе да бъде пуснат в употреба най-късно до края на месец декември 2023 година, това заяви кметът през миналата седмица.

Проверяват се и опциите оборудването да бъде пуснато в пробна употреба, с цел да бъде интензивен самият развой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР