По повод зачестилото тиражиране на неистини и внушения в някои

...
По повод зачестилото тиражиране на неистини и внушения в някои
Коментари Харесай

Позиция на кмета на Благоевград, касаеща „Македонски културен клуб“

По мотив зачестилото тиражиране на лъжи и внушения в някои медии и обществени мрежи, касаещи известие за разкриване на “Mакедонски културен клуб ” на името на Никола Вапцаров в Благоевград, само че най-много, тъй като e намесена и Oбщина Благоевград, кметът на общината Илко Стоянов оповестява:

1. В Oбщина Благоевград няма декларирано желание по настоящото законодателство, в което да се желае създаване на нова или преотреждане на към този момент съществуваща постройка с предопределение „ Mакедонски културен клуб “.

2. Няма постъпило заявление за именуване или преименуване на каквато и да е постройка или обособен обект на името на Никола Вапцаров.

3. Няма постъпило искане, обвързвано с активността на подобен клуб, по който и да е от нормативните актове, свързани с пълномощията на кмета на общината.

4. Кметът на общината нито е забранявал, нито е разрешавал провеждането на каквото и да е частно събитие, обвързвано с „ Mакедонски културен клуб “.

5. В Oбщина Благоевград е постъпила само покана, отправена към кмета за посещаване на частно събитие, на което той няма да участва!

Предвид изложеното е видно, че в съответния случай става въпрос за осъществяване на частно събитие в частно помещение, без значение от това по какъв начин е озаглавено от основателите му.

Община Благоевград има обичайно добре построени взаимоотношения с общини на територията на Република Северна Македония като продължава и към сегашния миг да надгражда това партньорство в дух на уместност и съгласие.

Хората от двете страни на границите също са в доста положителни взаимоотношения посред им.

Благоевград постоянно е имал дух на гостолюбие и е бил център на разнообразни култури, без да има опълчване посред им.

Всички жители на Република Северна Македония са добре пристигнали в Благоевград, стига да не трансформират града ни в поле на опълчване, на ненавист и на политическа изява!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР