По повод своята 30-годишнина Арт театър представя пиесата Финита Ли

...
По повод своята 30-годишнина Арт театър представя пиесата Финита Ли
Коментари Харесай

В Арт театър играят премиерно „Финита Ли комедия?!“

По мотив своята 30-годишнина Арт спектакъл показва пиесата „ Финита Ли комедия?! “ от Сергей Литвиненко. Спектакълът е под режисурата на Камен Коев. Премиерните дати са 20 и 21 май.
Замислено било пиесата да се появи още през предходната година. „ Три пъти бяхме спирани от локдауни и към този момент въжделеем да излезе премиера “, изясни в предаването „ Сценична тресчица “ Милена Червенкова, продуцент и един от актьорите в пиесата.

„ Сега към този момент имам право на 50% да играем (от местата за фенове - бел.ред.), само че даже на 10% да имахме право да играем, отново щяхме да излезем с премиера “, посочи тя.

„ Много мъдрият ход на Сергей, и доста автентичен ход, на създателя е, че той взема четирима от героите на „ Комедия дел’Арте “ и с една вълшебна машина на времето ги придвижва от 16-и в 21 век. Те попадат в нашето съвремие, завъртат се едни истории на обич, ревнивост, политически сатирикон. Жанрът неслучайно е трагифарс, тъй като ние живеем в трагифарс “, разяснява Милена Червенкова.

„ Ние задаваме въпрос – свърши ли комедията, докога ще продължава тази комедия? Отговор ще получи всеки за себе си, който гледа спектакъла и ще реши за себе си – свърши ли комедията в нашата прелестна страна. “

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР