По повод широкия медиен интерес относно изнесена от представители на

...
По повод широкия медиен интерес относно изнесена от представители на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Явно има личности, които са над закона, наблюдаващ прокурор си направи отвод

По мотив необятния медиен интерес по отношение на изнесена от представители на Министерски съвет информация за формирано досъдебно произвеждане против настоящ министър, Специализирана прокуратура дава следната информация:

В Специализирана прокуратура бе осъществена информация, която откри, че на 18.03.2022 година е формирано досъдебно произвеждане за това, че през 2022 година в. гр. София от длъжностно лице (министър) е осъществено нарушаване на служебните отговорности за да се набави имотна полза, като от това са произлезли немаловажни нездравословни последствия и действието е осъществено от лице, заемащо отговорно служебно състояние – закононарушение по член 282, алинея 2 по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс.

Специализирана прокуратура удостоверява, че е получила разнообразни сигнали, съдържащи съществени изказвания за осъществени нарушавания на служебните отговорности, във връзка с висши обществени чиновници.

На 23.03.2022 година представители на изпълнителната власт демонстрираха обществено пред български медии разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане, което не е подписано и подпечатано. Това дава съображение да се допусна, че в случай че документът е достоверен, той е добит посредством нерегламентиран достъп на незнайно досега лице в осведомителната база данни на Прокуратура на Република България. Разгласяването на информацията е станало без позволение от наблюдаващия прокурор, в нарушаване на член 198 от Наказателно-процесуален кодекс. Специализирана прокуратура не може да удостовери достоверността на показания документ от министъра на вътрешните работи.

На 23.03.2022 година министър-председателят на Република България направи в Министерски съвет следното изказване: „ Не съм получил публична информация от прокуратурата. Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие. “ Според речника на българския език на Българска академия на науките думата „ безсрамие “ има следното значение: „ Крайно неприлична, неправилна или нечестна демонстрация, постъпка, която провокира мощно отрицание, отвращение “. Изказването жестоко нарушава правилото за разделяне на управляващите и на върховенството на закона по отношение на български самостоятелен магистрат, който упражнява конституционните си пълномощия. Действията на висши представители на изпълнителната власт оставят подозрение, че има персони, които са над закона.

Днес, 24.03.2022 година, наблюдаващият прокурор от Специализирана прокуратура подава отвода си по отношение на политическите квалификации и разгласяване на името му. Той възприема това като практикуване на политически напън върху работата му по следствието.

Повече детайлности няма да бъдат оповестявани, с цел да не се заплаши изходът на следствието и разкриването на обективната истина, декларират от СП и споделят още, че спомагателна информация ще бъде оповестена обществено, когато това е допустимо, като това ще бъде направено посредством позиция. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР