По повод селищния празник на град Цар Калоян днес се

...
По повод селищния празник на град Цар Калоян днес се
Коментари Харесай

Цар Калоян отбеляза празника на града

По мотив селищния празник на град Цар Калоян през днешния ден се организираха атрактивни конни надпревари /конкур-ипик/, с които приключи тридневния празничен цикъл от така наречен „ Калоянови дни “ в най-малката община на Лудогорието

В надпреварата участваха клубове от Русе, Добрич, Велико Търново, Плевен и Варна, а то стартира след осъществяването на химна „ Мила Родино “, написа

Общо петнадесет бяха елитните коне, състезавали се през днешния ден на градския стадион с ездачите си в две дисциплини бърз паркур и баражен паркур. Състезанието се организира годишно и е в памет на вицеолимпийският първенец от Москва 1980 Петър Мандаджиев.

„ Интересът не стихва, ездачите се усилват и все по-млади участници се престрашават да се включват в обичайните конни надпревари на Цар Калоян, което единствено по себе си е показателно, че конната езда се харесва и намира добра почва тук “, разясниха уредниците.

В първото тестване за ездачи и коне преди всичко се класира Виктория Петрова с коня Команджи от клуб „ Станил “ – Варна, следвана за второто място от Християн Русанов с кобилата Контендра на Клуб по конен спорт „ Кайлъка “ от град Плевен. Третата позиция бе за Добромира Христова с кобилата Чарлота от Клуб „ Истър “ – Русе.

Във второто тестване първото място завоюва представителят на клуба по конен спорт „ Кайлъка “ – Плевен Християн Русанов с кобила Лагуна ъф Ескус. Второто място завоюва Елица Любенова с кобилата Атланта също от клуба по конен спорт „ Истър “ – Русе. Третото място завоюва Хилда Хабиб с коня Нумеро от клуб „ RuseHorse “.

Отличия и парични награди на спечелилите връчи персонално общинският кмет Дауд Аляовлу. Организаторите благодариха на всички спонсори за съдействието, измежду които бе и Централна кооперативна банка /ЦКБ/ АД.

„ Калояновите дни “ в царския град бяха белязани с шампионат по мини футбол, обичайният XXII събор по Народна битка в памет на международния първенец Кара Ахмед, празничният концерт на локални и гостуващи обединения и несъмнено страхотният концерт на гостуващата поп-фолк изпълнителката Симона Загорова.

Живописната околност край града, на която се организира обичайния панаир, а дребното градче се вижда като на длан, бе огласена от радостна врява на дребни и огромни. Децата се забавляваха на увеселителни атракциони, а огромните отмаряха от юлските жеги на прохладна сянка в локални спонтанни заведения.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР